banner16

CHP’den New York Times’a tepki: Bu yaptığınız terörün amacına hizmettir

CHP'li Eren Erdem, New York Times'ı terörün amacına hizmet etmekle suçladı. 

14 Kasım 2022
CHP’den New York Times’a tepki: Bu yaptığınız terörün amacına hizmettir

Amerikan gazetesi New York Times, İstanbul Taksim’de 9 yaşında bir kız çocuğunun hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı için “Milyonlarca turistin ziyaret ettiği yerde patlama oldu” ifadesini kullandı. New York Times'ın çirkin haberine CHP'den tepki geldi. CHP'li Eren Erdem, New York Times'ı terörün amacına hizmet etmekle suçladı. Gazeteci kökenli CHP'liden New York Times'a 'temel gazetecilik' dersi niteliğinde sözlerle karşılık verildi..

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırı dünya basınında da geniş yer bulurken, ABD’li New York Times’ın (NYT) haberi duyurma şekli eleştiri konusu oldu.

TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

NYT’nin söz konusu paylaşımında, “Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, Pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor” denildi. ABD’li gazeteye yönelik eleştirilerde, bu yaklaşımın utanç verici olduğu belirtilerek paylaşımın kaldırılması yönünde çağrı yapıldı.

Gazeteye bir tepki de CHP'li Eren Erdem'den geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, ABD'li New York Times gazetesinin 6 vatandaşımız öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısını servis etme şekline tepki gösterdi.

İNGİLİZCE CEVAP 

CHP'li Erdem New York Times'ın haberine yaptığı yorumda İngilizce olarak, "The purpose of terrorism is to frighten a society and harm it in terms of economy, tourism. As a journalist politician; The language of this news article contributes to the purpose of terrorism. You are offering donations to the realization of the purpose of terrorism! Shame!" yanıtını verdi.

"TERÖRÜN AMACINA KATKI SUNMAKTIR"

Erdem'in açıklamasının Türkçe hali ise şu şekilde; "Terörün amacı bir toplumu korkutmak, ona ekonomi, turizm ve istikrar açısından zarar vermektir. Gazeteci bir siyasetçi olarak çok açık söylüyorum; bu yaptığınız haberin dili, tamamen terörün amacına katkı sunmaktadır. Terörün amacını gerçekleştirmesine katkı sunuyorsunuz! Ayıp!"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.