banner16

TİP: Bu halk şiddet siyasetine teslim olmaz

Parti Meclisi açıklamasında, “Hiçbir güç Türkiye’yi bombalarıyla dizayn edemez. Hiçbir güç halkın insanca yaşam arzusunu elinden alamaz. Bu halk şiddet siyasetine teslim olmaz, olmayız, olmayacağız” denildi. 

14 Kasım 2022
TİP:  Bu halk şiddet siyasetine teslim olmaz

Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde 6 yurttaşın yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Parti Meclisi açıklamasında, “Hiçbir güç Türkiye’yi bombalarıyla dizayn edemez. Hiçbir güç halkın insanca yaşam arzusunu elinden alamaz. Bu halk şiddet siyasetine teslim olmaz, olmayız, olmayacağız” denildi.

Dün, İstiklal Caddesi’nde bombalı terör saldırısı düzenlendi. Saldırıya, 6 yurttaş yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı. TİP Parti Meclisi’nce yapılan yazılı açıklamada terör saldırısı kınandı.

Açıklama şöyle:

"HİÇBİR GÜÇ TÜRKİYE’Yİ BOMBALARIYLA DİZAYN EDEMEZ"

“İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren yurttaşlarımızı anıyor, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Bu saldırının faillerini ve sorumluları lanetliyoruz.

Hiçbir güç Türkiye’yi bombalarıyla dizayn edemez. Hiçbir güç halkın insanca yaşam arzusunu elinden alamaz. Bu halk şiddet siyasetine teslim olmaz, olmayız, olmayacağız. Yurttaşlarımızın canlarını, ülkenin sınır güvenliğini koruyamayan, aksine yıllar boyunca çatışma ortamını ve iç-dış gerilimleri bir siyasi malzeme olarak kullanan iktidarın tüm yetkilileri derhal istifa etmelidir.

"HAYATINI KAYBEDEN VEYA YARALANAN YURTTAŞLARIMIZA 'RAKAM' DİYECEK KADAR İNSANLIKTAN ÇIKIP..."

Saldırının hemen ardından haber alma hakkını engellemeyi dert edinip yayın yasağı getirenler; yurttaşlarımızın yaşamını yitirdiği bir patlama sonrasında sosyal medya paylaşımlarının peşine düşenler; hayatını kaybeden veya yaralanan yurttaşlarımıza 'rakam' diyecek kadar insanlıktan çıkıp kendi iktidarlarından başka hiçbir şeyi umursamayan tuzu kuru Saraylılar, ülkemizdeki barış ve güven ortamını tehdit etmektedir.

Türkiye İşçi Partisi olarak, ülkemizin aydınlık geleceğini insanca yaşamı savunarak kurabileceğimizi biliyoruz. Sivil halkın ölümünden siyasi çıkar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.