banner16

MHP Diyarbakır'da beş ilçe başkanı istifa etti

Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in tutuklanmasından kısa bir süre önce feshettiği il başkanlığına eski Ergani İlçe Başkanı Miktat Arslan'ın atanmasıyla ilgili sular durulmuyor. 

12 Kasım 2022
MHP Diyarbakır'da beş ilçe başkanı istifa etti

 

MHP Genel Merkezi'nin çocuk istismarı suçlamasıyla Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in tutuklanmasından kısa bir süre önce feshettiği il başkanlığına eski Ergani İlçe Başkanı Miktat Arslan'ın atanmasıyla ilgili sular durulmuyor. Cihan Kayaalp'e yakın olduğu belirtilen Arslan ve yeni yönetime tepki olarak beş ilçe başkanı istifa etti. 

MHP'nin Sur ilçe Başkanı Cemal Ayla, Yenişehir İlçe Başkanı Yılmaz Kayaalp, Çermik ilçe Başkanı Veysi İpek, Dicle İlçe Başkanı Mehmet Orbay ve Lice ilçe Başkanı Hamza Yılmaz istifa ettiklerini açıkladı.

Toplu istifayla ilgili MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'a tepki gösterilen açıklamada "Bugün ilimize ziyarette bulunan teşkilat başkanımız Edip Semih Yalçın'ın aylardır Diyarbakır'daki teşkilatlarımız üzerine kopan kıyametlere hiç değinmemesi ayrıca vicdanımızı sızlatmıştır. Yeni atanan il başkanı ve il yönetimi gerek siyasi deneyimi, gerekse eğitim seviyesinin MHP'yi getirdiğimiz noktada tutamayacağı kanaatine vardık. İl başkanı olarak atanan arkadaşımız, Ergani gibi bir ilçeyi dahi yönetememişken, hakkında sayısız şikayet ve şaibelerin olduğu ortadayken, bu durumun bugüne kadar titizlikle yaptığımız çalışmalara gölge düşüreceği hasıl olmuştur" denildi. 

Yeni atanan Diyarbakır MHP İl Teşkilatı'yla ilgili rahatsızlıklar belli ki derin. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Elazığ mitingi öncesi Semih Yalçın'ın Diyarbakır'a geldiği güne denk gelen istifalarda, Yalçın'ın son aylarda yaşananlara hiç değinmemesi bardağı taşıran son damla olmuş. 

Miktat Arslan'ın Ergani İlçe Başkanı olduğu dönemde de 14 yönetim kurulu üyesi daha önce istifa etmişti.

O dönemde de istifa gerekçesi olarak "Arslan'ın yönetim kurulu kararlarını yerine ferdi ve şahsi davrandığı, feodal zihniyetle resmi üye olmayan şahıslarla toplantılar yaptığı" açıklanmıştı.

Hatırlanacağı üzere çocuk istismarı suçlamasıyla tutuklanan Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in görevden alınmasıyla ilgili Semih Yalçın "Hadise çok hassastı. İddialar çok ciddiydi. Yine de temkinli yaklaşmalı, neyin ne olduğuna iyi bakmalıydık. O sebeple adaletten ayrılmamak için kılı kırk yardık. Farklı kaynaklardan yanıltılıyor da olabilirdik, o yüzden detaylı inceledik. İşin vahim boyutlarını anlayınca da tüm bu iddiaların emniyetimiz ve yargımız tarafından araştırılması için herhangi bir gölge şüphe kalmaması için il teşkilatını derhal feshetme kararı aldık" demişti. 

Cihan Kayaalp suçlamalarla ilgili "beraat" etti. İstismara uğradığı belirtilen çocuğun avukatları gerekçeli karar sonrası kararı temyiz edecekler.

Haziran ayında feshedilen Diyarbakır İl Başkanlığı görevine 30 Eylül de Miktat Arslan atanmıştı.

Geçmişte korucu olarak görev yaptığı belirtilen Miktat Arslan'ın göreve gelmesiyle birlikte MHP'li Fuat Pektane de Facebook hesabından "Diyarbakır, Ankara ve Türkiye'yi sarsacak rozetli hainler çok yakında belgelerle birlikte konuşacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamanın tam metni: 

Bizler Milliyetçi Hareket Partisi'nin Diyarbakır ilçe başkanları olarak aşağıdaki sebeplerden dolayı bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayız

Kamuoyunun da bildiği üzere son birkaç yıldır MHP'nin dahi Diyarbakır'da hayal edemeyeceği çalışmalarla Diyarbakır halkının gönlüne girdik. Gecemizi gündüzümüze katara sayısız tehdit ve baskıya rağmen Diyarbakırlı hemşerilerimize hizmet ettik. Bugüne kadar Genel Merkezi'mizden bir kuruş dahi destek görmedik, talebimiz de olmadı. MHP tarihi boyunca Diyarbakır'da tabela partisiyken son yıllarda yaptığımız çalışmalarla MHP'yi Diyarbakır'da halkın partisi haline getirdik. Bugüne geldiğimizde MHP'nin Diyarbakır'daki hızlı yükselişini kabullenemeyen terör örgütü ve yandaşlarının sayısız entrikaları ile mücadele ettik. Ancak bu davaya hizmet edenlerin de ne kadar kolayla harcanabileceğine ve fedakar inanların nasıl yalnız bırakıldığına şahitlik ettik. Bugün ilimize ziyarette bulunan Teşkilat başkanımız Edip Semih Yalçın'ın aylardır Diyarbakır'daki teşkilatlarımız üzerine kopan kıyametlere hiç değinmemesi ayrıca vicdanımızı sızlatmıştır. Yeni atanan il başkanı ve il yönetimi gerek siyasi deneyimi, gerekse eğitim seviyesinin MHP'yi getirdiğimiz noktada tutamayacağı kanaatine vardık. İl başkanı olarak atanan arkadaşımız, Ergani gibi bir ilçeyi daha yönetememişken hakkında sayısız şikayet ve şaibelerin olduğu ortadayken, bu durumun bugüne kadar titizlikle yaptığımız çalışmalara gölge düşüreceği hasıl olmuştur.

Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiye olan bağlılığımız, davamıza olan inancımız tamdır. Ancak yeni atanan yönetim ve Ankara'daki destekçileri görevde olduğu sürece herhangi bir görev almayacağımızı belirtir, önümüzdeki günlerde istifamızın detaylı nedenlerini belgeleriyle birlikte kamuoyuna açıklayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız 

Sur İlçe Başkanı Cemal Ayla, Yenişehir İlçe Başkanı Yılmaz Kayaalp, Çermik İlçe Başkanı Veysi İpek, Dicle İlçe Başkanı Mehmet Orbay, Lice İlçe Başkanı Hamza Yılmaz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50