banner16

Başakşehir, 12 maçta yediği kadar golü tek maçta Galatasaray'dan yedi

Karşılaşma öncesi ligde 12 maçta 8 gol yiyen turuncu-lacivertliler, Galatasaray'a 7-0 kaybetti. 

12 Kasım 2022
Başakşehir, 12 maçta yediği kadar golü tek maçta Galatasaray'dan yedi

Dünya Kupası arası öncesi Medipol Başakşehir'in konuğu olan Galatasaray rakibini unutulmaz bir skorla devirdi. Fenerbahçe'nin yenildiği haftada sarı-kırmızılılar sahadan 7-0'lık farklı skorla galip ayrılırken Emre Belözoğlu ile Okan Buruk'un ilk karşılaşmasında gülen taraf Buruk oldu. Kerem Aktürkoğlu maçı hat-trick ile tamamladı.

Süper Lig'in 14. haftasında Medipol Başakşehir, Galatasaray'ı konuk etti.

2022 Dünya Kupası öncesi iki takım da araya galibiyetle gitmek isterken Galatasaray kritik randevuda farka gitti.

Sarı-kırmızılı ekip Başakşehir'i deplasmanda 7-0 mağlup ederken Emre Belözoğlu teknik direktörlük kariyerinde ilk kez dört ve daha fazla gol yedikleri bir maç yaşadı.

Kerem Aktürkoğlu'nun hat-trick yaptığı maçta Icardi ise bir gol atıp 2 asist yaptı.

Kerem Aktürkoğlu ile Mauro Icardi'nin gecesi

Galatasaray'da perdeyi Kerem Aktürkoğlu açtı. Milli futbolcu 14. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

İlk yarının son anlarında Torreira'nın yerde kalmasıyla Galatasaray penaltı kazandı. Topun başına geçen Mauro Icardi attığı golle takımını 45. dakikada iki farklı üstünlüğe taşıdı.

Gollere ara vermeyen Galatasaray, 45+4. dakikada Ndayishimiye'nin kendi kalesine attığı golle 3-0'ı buldu ve soyunma odasına rahat gitti.

İkinci yarıda da gollerine devam eden Galatasaray, 59. dakikada Mauro Icardi'nin şık pasında Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşuyla bir kez daha sevindi ve maç 4-0'a geldi.

65. dakikada sahne alan isim Dries Mertens oldu. Belçikalı yıldız, Milot Rashica'nın asistinde golü attı ve durum 5-0 oldu.

88. dakikada Mauro Icardi'nin asistinde kaleciyle karşı karşıya kalan Kerem Aktürkoğlu hat-trick yaptı. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırsa da VAR incelemesi sonrası gol geçerli oldu

Maçta 88. dakikada Abdülkerim Bardakçı gecenin sonucunu belirleyen isim oldu. Mata'nın asistinde kafayla topu ağlara gönderen Abdülkerim skoru belirledi ve maç Galatasaray'ın 7-0'lık galibiyetiyle tamamladı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 27 puanla araya ikinci sırada gitti. Fenerbahçe'nin kaybettiği haftayı kayıpsız kapatan Aslan, sarı-lacivertlilerle arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. 24 puanda kalan Başakşehir ise üçüncü sırada yer alıyor.

Emre Belözoğlu ilki yaşadı

Bu sezon kalesini gole kapatma performansıyla dikkat çeken Başakşehir'de Emre Belözoğlu bir ilki bu mücadedele yaşadı. Belözoğlu, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçında dört ve daha fazla gol yedi.

Karşılaşma öncesi ligde 12 maçta 8 gol yiyen turuncu-lacivertliler, en az gol yiyen takım unvanını Konyaspor'a devretti (8 gol).

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Ok

Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Çaiçara, Ndayishimiye, Duarte, Hasan Ali Kaldırım, Biglia (Dk. 46 Aleksic), Mahmut Tekdemir, Berkay Özcan (Dk. 46 Deniz Türüç), Traore (Dk. 64 Szysz), Münir (Dk. 64 Serdar Gürler), Keny (Dk. 82 Okaka)

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Emre Taşdemir (Dk. 23 Kazımcan Karataş), Torreira (Dk. 71 Berkan Kutlu), Oliveira (Dk. 80 Midtsjo), Rashica (Dk. 79 Barış Alper Yılmaz), Mertens (Dk. 72 Mata), Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Goller: Dk. 14, 59 ve 85 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 45 Icardi (Penaltıdan), Dk. 45+4 Ndayishimiye (Kendi kalesine), Dk. 65 Mertens, Dk. 88 Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray),

Sarı kartlar: Dk. 44 Ndayishimiye, Dk. 83 Aleksic (Medipol Başakşehir), Dk. 75 Rashica, Dk. 76 Muslera (Galatasaray)

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50