banner16

HDP'nin tüm hanelere doğalgaz yardımı önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

"Bizi kara bir kış bekliyor. Milyonlarca dar gelirli yurttaşımız kombilerini çalıştırmaya korkuyor sayın Bakan" 

11 Kasım 2022
HDP'nin tüm hanelere doğalgaz yardımı önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi kabul edildi. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Milyonlarca dar gelirli yurttaşımız kombilerini çalıştırmaya korkuyor sayın Bakan. Yurttaşlarımızı bu ağır doğalgaz faturalarından kurtarmayı öneriyoruz.Her bir haneye ihtiyaç sınırına kadar doğalgazın ücretsiz olarak sağlanmasını öneriyoruz. Şimdi dar gelirlileri düşünme zamanı" diyerek HDP Grubu olarak Bakanlığın bütçesinin 100 milyar TL artırılmasını önerdi. HDP'nin önerisi AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi

Meclis'te 2023 yılı bütçe kanun teklifi maratonu sürüyor. Bugün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakan Nureddin Nebati'nin katılımıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldü. 

Görüşmeler sonunda bütçe önerisi üzerine söz alan Garo Paylan, "Bizi kara bir kış bekliyor. Milyonlarca dar gelirli yurttaşımız kombilerini çalıştırmaya korkuyor sayın Bakan. Yurttaşlarımızı bu ağır doğalgaz faturalarından kurtarmayı öneriyoruz.Her bir haneye ihtiyaç sınırına kadar doğalgazın ücretsiz olarak sağlanmasını öneriyoruz. Yurttaşlarımız, dar gelirliler zor durumda. Sizin getirdiğiniz bütçe yüzde 1'i zenginleştiriyor. Şimdi dar gelirlileri düşünme zamanı. Bu kış, zor bir kış geçirecek yurttaşlarımıza doğalgazı ihtiyaç sınırına kadar sağlamak için bütçenizin 100 milyar TL artırılmasını öneriyoruz" diye konuştu. 

HDP’nin kış aylarında "doğalgazın tüm haneler için ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz sağlanması" amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinin 100 milyar TL artırılması önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.