banner16

84 yaşındaki ağır hasta Mehmet Emin Özkan, yine tahliye edilmedi

Tutuklu bulunduğu günden bu yana 5 kez kalp krizi geçirdi, 4 defa da anjiyo olan 84 yaşındaki Mehmet Emin Özkan'ın yüksek tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi ağır sağlık sorunları bulunuyor. 

10 Kasım 2022
84 yaşındaki ağır hasta Mehmet Emin Özkan, yine tahliye edilmedi

26 yıldır cezaevinde bulunan 84 yaşındaki ağır hasta Mehmet Emin Özkan, bugün görülen duruşmada da tahliye edilmedi. İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Lice Davası'nın sonuçlanmadığı gerekçesiyle tahliye edilmeyen Özkan, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK)  raporunda önerdiği R Tipi Cezaevi’ne sevki ise kabul etmedi. 

1993 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'a düzenlenen suikastle ilgisi olduğu iddiasıyla 1996 yılında tutuklanan Mehmet Emin Özkan, yeniden yargılanma kapsamında görülen davada 28'inci kez hâkim karşına çıktı.

 Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Özkan, tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden avukatı Serdar Çelebi ile birlikte katıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Özkan’ın tahliyesine yönelik talepleri reddeden mahkeme heyeti, İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Lice Davası'nın sonucunun beklenmesine, Özkan'ın R Tipi Cezaevi’ne gitmeyi kabul etmesi durumda yeniden ATK’den rapor alınmasına karar vererek duruşmayı 28 Şubat'ta erteledi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan Mehmet Emin Özkan, tutuklu bulunduğu günden bu yana 5 kez kalp krizi geçirdi, 4 defa da anjiyo oldu. Özkan’ın kalp, tansiyon, guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunuyor ve kişisel hiçbir ihtiyacını tek başına gideremiyor.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özkan’ın sağlık durumunu göz önünde bulundurarak ‘cezaevinde kalamaz’ raporu vermişti. Ancak Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) Özkan’ın cezaevinde kalabileceği yönündeki raporları nedeniyle bugüne kadar hakkında tahliye kararı verilmedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.