banner16

AKP'nin hedef gösterdiği EÜS Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alındı

“Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” demişti. 

08 Kasım 2022
AKP'nin hedef gösterdiği EÜS Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alındı

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, dün katıldığı bir televizyon programda sarf ettiği sözler nedeniyle, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağıladığı” iddiasıyla gözaltına alındı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, dün Habertürk TV’de katıldığı programda, ekmek fiyatına gelen zamlar ve ekmeğin kaç TL olması gerektiği ile ilgili tartışma sırasında “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir" dedi. Program sunucusu Afşin Yurdakul'un sözünü açmasını istemesi üzerine ise Kolivar, "Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezbere konuşmuyorum. Türkiye’de ekmek, kişi başı tüketim 210 kilo. İsveç, Norveç, Danimarka, Japonya, İngiltere’de de 45-50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” şeklinde sözler sarf etmişti.

ÖMER ÇELİK: NEFRET SÖYLEMİ

Kolivar’ın bu sözleri sosyal medyada kısa sürede tartışma konusu oldu. Ayrıca, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlı başına nefret siyasetidir" demişti.

“HÜKÜMETİ ALENEN AŞAĞILAMAK”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında resen soruşturma başlattığı Kolivar gözaltına alındı. Soruşturmanın, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” iddiasıyla yürütüldüğü belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.