banner16

AKP-HDP görüşmesi için MHP'den ilk yorum

"Görüşme ülkenin geleceğini belirlemek için yapılmadı. Gizliden hiç yapılmadı, buradan kimse kendini temize çekme fırsatı çıkaramaz” 

07 Kasım 2022
AKP-HDP görüşmesi için MHP'den ilk yorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın başörtüsü Anayasa teklifi konusunda HDP ile görüşmesini değerlendiren MHP’li kaynaklara göre HDP’yle kurulan temas, ‘prosedür gereği’ ve ‘muhalefet bu tabloyu kriz gerekçesi yapmak istiyor.’

AKP anayasa değişikliği teklifini Meclis Başkanlığı’na sunmadan önce CHP, HDP ve İyi Parti’nin kapısını çalmış ve değişiklik hedeflerini anlatmıştı. Diken'den Altan Sancar'ın özel haberine göre, AKP’li heyetin anayasa değişikliği teklifi için HDP’nin de kapısını çalması, gözleri MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yarınki grup toplantısı konuşmasına çevirdi. 

Adalet Bakanı Bozdağ, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’dan oluşan heyet, HDP grubunu ziyaret etmişti. AKP’lileri HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’la birlikte parti sözcüsü Ebru Günay karşılamıştı. Görüşmenin ardından uzun süredir “PKK eşittir HDP” gibi söylemler kullanan AKP’nin ittifak ortağı MHP’nin lideri Bahçeli’nin ne tepki vereceği merak konusu olmuştu.

"İttifakta görüş farklılığı yok"

Habere bilgi veren MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi isimlere göre ‘muhalefet kriz gerekçesi arayışına girişmiş durumda.’  MHP’liler ‘altılı masa’ya ilişkin dile getirdikleri ‘HDP’yle gizli ortaklık’ söylemini tekrarlayarak“Görüşme ülkenin geleceğini belirlemek için yapılmadı. Gizliden hiç yapılmadı, buradan kimse kendini temize çekme fırsatı çıkaramaz” dedi.

"Prosedür gereği"

Ziyaretin yalnızca ‘bir prosedür ve teamül’  gereği olduğunu savunan MHP’lilere göre HDP’ye gidilmesi ‘cumhur ittifakı’nın görüşünde ‘bir farklılığa yol açmadı.’

"Gereken cevabı alacak"

MHP lideri Bahçeli’nin yarın vereceği muhtemel mesaja da değinen MHP’liler,“Kendilerini bizim üzerimizden temize çekmek isteyenler, kriz için ellerini ovuşturanlar gereken cevabı alacak” demekle yetindi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.