banner16

Güney Kore’de Cadılar Bayramı izdihamında can kaybı 151’e yükseldi

 

30 Ekim 2022
Güney Kore’de Cadılar Bayramı izdihamında can kaybı 151’e yükseldi

Güney Kore’nin başkenti Seul’daki Itaewon bölgesinde yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı Cadılar Bayramı kutlamalarında çıkan izdihamda can kaybının 151’e yükseldiği duyuruldu. Yaralı sayısı 82 olarak açıklanırken, çok sayıda kişinin kayıp olduğu belirtildi.

Başkent Seul’daki Itaewon bölgesinde Cadılar Bayramı kutlamaları sırasında çıkan izdihamda can kaybı 151, yaralı sayısı ise 82’ye yükseldi. Yetkililer, izdihamın kalabalığın dar sokaklarda sıkışması sonucu çıktığını duyurdu. Ayrıca kutlamalara yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Cadılar Bayramı, Güney Kore’nin geleneksel olarak kutladığı bir bayram olmasa da son 10 yılda popüler bir bayram haline geldi. Ayrıca Cadılar Bayramı, Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasından sonra bu yılki ilk kutlama. Itaewon ise başkentte birçok bar, restoran ve kafeye ev sahipliği yaparken, turistlerin de yoğun olarak ziyaret ettiği bölgeler arasında yer alıyor. Bölgede çok sayıda dar sokak bulunuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50