banner16

Kılıçdaroğlu: Erdoğan aday olmamdan çok korkuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinin adaylığından korktuğunu iddia eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Korkmasa televizyonda karşıma çıkar tartışırız' dedi. 

30 Ekim 2022
Kılıçdaroğlu: Erdoğan aday olmamdan çok korkuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki bazı konulara iilişkin TELE1'den Yılmaz Polat'ın sorularına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Polat'ın "Kamuoyunda 6’lı masadan aday olarak sizin isminizin çıkacağına ilişkin kanaatler çok yaygın. Yani en güçlü aday olarak gösteriliyorsunuz" sorusu üzerine yorum yapmayıp sessiz kalmayı tercih etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz şarkıcı Yusuf İslam’ın Saray’da özel verdiği konserden sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam’ın hediye ettiği gitarı çalmasıyla ilgili olarak "Sanat ve sanatçı karşıtı, konser yasaklatan bir kişinin eline gitar alması ya da çalmasını sanatla kültürle ilgili herkesin, sanatçıların takdirine bırakıyorum" yorumunda bulundu.

Erdoğan'a çağrısını tekrar etti

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli her fırsatta isminizi teleffuz ediyor. Aday olmanızdan çekiniyor mu, korkuyor mu?” sorusu üzerine "Korkmasa televizyonda karşıma çıkar tartışırız. Birçok kez kendisini televizyonda hem de kendi istediği bir televizyonda medeni bir şekilde tartışmaya davet ettim ama sürekli kaçıyor" yanıtını verdi. CHP lideri, Erdoğan'a seslenerek "Bir kez daha söylüyorum. Gel kamuoyu önünde tartışalım” çağrısı yaptı. 

'Bundan sonraki muhatabınız Millet İttifakı’nın adayı'

Kılıçdaroğlu, "Washington, Brüksel ve Londra gibi önemli başkentlere bir mesajınız olacak mı?" sorusu üzerine de "mesajının tüm başkentlere olduğunu" belirterek şu ifadeleri kullandı;:

"Erdoğan ve yönetimi demokratik yollardan gidiyor. Seçimi kaybediyor. Bundan sonraki muhatabınız Millet İttifakı’nın adayı ve yönetimi olacak."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.