banner16

Gazprom: Kuzey Akım'ın doğalgaz hacmi Türkiye üzerinden gönderilebilir

 

17 Ekim 2022
Gazprom: Kuzey Akım'ın doğalgaz hacmi Türkiye üzerinden gönderilebilir

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Kuzey Akım hatlarındaki tüm gaz hacmini Türkiye'deki doğalgaz merkezine yönlendirmenin mümkün olup olmadığı sorusuna, "İmkansız diye bir şey olmadığını biliyorsunuz" yanıtını verdi.

Gazprom Başkanı Miller, Kuzey Akım boru hatlarından geçen tüm doğalgaz hacminin Türkiye'de kurulacak doğalgaz merkezi üzerinden Avrupa'ya gönderilebileceğini söyledi. Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de kurma kararı aldığı doğalgaz transfer merkezine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kuzey Akım boru hatlarında meydana gelen sızıntıları 'terör eylemi' diyerek niteleyen miller, ''Kuzey Akım hatlarında uluslararası terör eylemleri nedeniyle kaybettiğimiz tüm hacmin sevkiyatı söz konusu, bu nedenle önemli hacimlerden bahsedebiliriz" dedi. Miller, Kuzey Akım hatlarındaki tüm gaz hacmini Türkiye'deki doğalgaz merkezine yönlendirmenin mümkün olup olmadığı sorusu karşısında, "İmkansız diye bir şey olmadığını biliyorsunuz" yanıtını verdi.

Sputnik'in aktardığına göre, başta Güney Akım olarak inşa edilen ve daha sonra Türk Akım'a dönüştürülen hattın taşıma kapasitesinin 63 milyar metreküp olarak planlandığını anlatan Miller, dolayısıyla yeni projenin teknik dokümantasyonunun bile Güney Akım projesi zamanında hazırlandığının altını çizdi.

Öte yandan Miller, Avrupa'da Rus doğalgazına tavan fiyat uygulanması durumunda bunun 'Avrupa ülkelerine tedarikin durmasına yol açacağını' söyledi. Miller, "Bildiğiniz üzere biz, imzalanmış olan sözleşmeleri esas alıyoruz. Doğalgaza tavan fiyat uygulanmasına dair tek taraflı bir karar, elbette sözleşme koşullarının ihlali olur ve bu da tedariklerin kesilmesine yol açar" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.