banner16

EGM, 7 milyon liraya 15 Temmuz anıtı yaptıracak

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde bombalanan Ankara’nın Gölbaşı İlçesindeki merkeze, Polis Özel Harekât 15 Temmuz Şehitler Anıtı yaptıracak. 

07 Temmuz 2020
EGM, 7 milyon liraya 15 Temmuz anıtı yaptıracak

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde bombalanan Ankara’nın Gölbaşı İlçesindeki merkeze, Polis Özel Harekât 15 Temmuz Şehitler Anıtı yaptıracak.

EGM’ye bağlı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı, ‘Polis özel harekat 15 Temmuz şehitler anıtı ve şadırvan yapım işi’ adı altında 5 Haziran tarihinde ihale düzenledi.

Üç şirketin davet edildiği ihaleyi 6 milyon 890 bin TL teklif veren M.Ar İnşaat Turizm Şirketinin kazandığı ve 19 Haziran’da da sözleşme imzalandığı açıklandı.

AFET VE SALGIN HASTALIK MADDESİ

Anıt ve şadırvan yapımı ihalesi Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21/B maddesindeki pazarlık usulüyle yapıldı.

Madde, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.