banner16

HKP, Hamza Yerlikaya'nın görevden alınması için Vakıfbank'a başvurdu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Hamza Yerlikaya hakkında Vakıfbank Genel Müdürlüğü’ne dikkat çeken bir başvuru yaptı. 

07 Temmuz 2020
HKP, Hamza Yerlikaya'nın görevden alınması için Vakıfbank'a başvurdu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetim kuruluna atanmasının ardından, Yerlikaya’nın sahte diploma aldığı iddiasıyla milletvekilliğinin iptal edilmesi için dün YSK ve TBMM’ye başvurmuştu.
GÖREVDEN ALINMASINI TALEP ETTİLER
Bugünde HKP avukatları Ümraniye’de bulunan Vakıfbank Genel Müdürlüğü’ne gelerek bir dilekçe ile başvurmak istedi. HKP avukatları verilecek dilekçede, Hamza Yerlikaya’nın resmi evrakta sahtecilikten ve diploması olmadığı talebiyle görevden alınmasını talep etti.
“ATAMA YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL”
HKP’li avukatlar tarafından verilecek dilekçede,“Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Hamza Yerlikaya’nın, bir Banka Yöneticisi olabilmek için aranan, Bankacılık Kanununun gerektirdiği dürüstlüğe sahip olmadığını, Sahtecilik suçundan hüküm giymesi nedeniyle, Bankacılık Kanununun 8’inci maddesine de aykırılık teşkil ettiğini, dolayısıyla Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasının yasal olarak mümkün olmadığını belirtildi. HKP’li avukatlar dilekçede, Banka Yönetim Kurulu Üyeliğinin düşürülmesini, aldığı ve yararlandığı maddi ve sosyal hakların iadesini talep etti.
HKP’DEN AÇIKLAMA
Vakıfbank Genel Müdürlüğü’nün önünde HKP İstanbul İl Başkanı Av. Pınar Akbina basın açıklaması yaptı.
Av. Pınar Akbina açıklamasında, “Şuanda Vakıfbank’ın İstanbul Ümraniye’de bulunan Genel Müdürlüğü’nün önündeyiz. Buraya geçtiğimiz günlerde Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanan Hamza Yerlikaya’nın resmi evrakta sahtecilikten ve diploması olmadığından görevden alınması için dilekçe vermeye geldik. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Halkın Kurtuluş Partisi(HKP) olarak Hamza Yerlikaya hakkında ve “Resmi Evrakta Sahtecilik” yapan tüm sorumlular hakkında bir suç duyurusunda bulunmuştuk. Şimdi de bu suç duyurusunun gereği olarak Vakıfbank Genel Müdürlüğü’ne dilekçe vermeye geldik” ifadelerine yer verildi.
“AKP’GİLLER HAK, HUKUK TANIMADIKLARI İÇİN VAKIFBANK’A ATADILAR”
Akbina, “Çünkü Bankacılık Kanununa göre yönetim kurulu üyelerinin Yüksek Okul mezunu olması gerekiyor ve işin gerektirdiği dürüst ve yeterliliğe sahip olmak gerekiyor. Ancak biz kamuoyundan ve basından aldığımız bilgilere göre Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Hamza Yerlikaya hakkında “Resmi Evrakta Sahtecilik” suçundan cezası verilmiş durumda yani mahkeme kararıyla da Hamza Yerlikaya’nın Yüksek Okul diplomasının olmadığı çok açık. Ancak AKP’giller hak, hukuk tanımadıkları için Vakıfbank’ın Yönetim Kuruluna Hamza Yerlikaya’yı atadılar” dedi.
“ÜST MAKAMLAR DİLEKÇEMİZİ ALMADILAR”
Akbina AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında diplomasının olmadığını hatırlatarak, “Zaten AKP’giller’in kendi Reis’leri başta diplomaları yok. Aynı hukuksuzlar bir silsile halinde devam ediyor. Ancak dilekçemiz el yakıyor. Bugünde yaklaşık 1 saat önce geldik buraya dilekçemizi verdik. Ancak üst makamlar dilekçemizi incelediler ve bu dilekçeyi almayacaklarını söylediler. Biz bu dilekçeyi bir şekilde göndereceğiz kendilerine ulaştıracağız” ifadelerine yer verdi.
“HALKIN EMEĞİNE KONAN HAMZA YERLİKAYA HESAP VERMELİDİR”
HKP İstanbul İl Başkanı Av. Pınar Akbina açıklamasını,“Ama asıl olan tabii ki böyle halk düşmanlarının, halkın emeğine konan Hamza Yerlikaya gibi AKP’giller’in yöneticileri gibi insanların hesap vermesi. Biz Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) olarak suç duyurularımıza bu yolsuzluklarla, vurgunlarla mücadele etmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz” sözleri ile bitirdi.
Vakıfbank Genel Müdürlüğü tarafından alınmayan dilekçeyi HKP’li avukatlar posta yolu ile göndereceklerini açıkladı. 
İşte o dilekçe:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.