banner16

Kartal'da Zafer Bayramı'nın 100. yılı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü, Kartal’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. 

31 Ağustos 2022
Kartal'da Zafer Bayramı'nın 100. yılı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü, Kartal’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.  

Kutlamalar, Kartal Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde sabah saat 09.00’da düzenlenen törenle başladı. Törene; Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Deniz Teknik Komutanı Dr. Müh. Alb. Cihat Eryiğit, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, siyasi parti başkan ve temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarla başlayan törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, minnet ve şükranla anıldı. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, devlet kurumlarının yetkilileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Akşam saat 19.00’da yurttaşlar, Kartal Meydanı’na kadar yapılacak yürüyüşe katılmak için Kartallı Kazım Meydanı’nda bir araya geldi. Ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyleyen Kartallılar, coşku içinde meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na doğru Zafer Yürüyüşü’nü başlattı. Korteje; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Dilruba Oğulcuklu ve çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı. 

Günün finalinde ise sanatçı Funda Arar, sevilen şarkılarını Kartallılar için seslendirdi. Gecede sanatçıya teşekkür plaketi ve çiçek takdim eden Başkan Gökhan Yüksel, Türk gençleri olarak Cumhuriyet’e ve Atatürk Devrimlerine sahip çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Zaferin 100. yılında, siz komşularım ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bütün zorluklara rağmen, hep birlikte daha iyisini başarmak için daha çok çalışmak zorundayız. Bu güç ve kuvvetle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefi hiç durmadan koşarak gerçekleştireceğiz. Ünlü sanatçımız Funda Arar’a bizleri yalnız bırakmadığı için sonsuz teşekkür ediyorum.” 

Kartal Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, bugün de Kartal Meydanı’nda saatler 21.30’u gösterdiğinde sevilen sanatçı Zeynep Bastık konseriyle devam edecek.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.