banner16

Prens Harry sömürgeciliği eleştirdi

İngiliz Milletler Topluluğu Vakfı’nın toplantısında konuşan Sussex Dükü Harry 'İngiltere'nin sömürgeci geçmişiyle hesaplaşması gerektiğini' söyledi. 

06 Temmuz 2020
Prens Harry sömürgeciliği eleştirdi

İngiliz Milletler Topluluğu’nun geçmişine bakıldığında, ‘geçmişi kabul etmedikçe ilerlemenin bir yolu olmadığını’ dile getiren Prens Harry, “Bu kolay ve bazı durumlarda rahat olmayacak ancak yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Harry, sözlerine şöyle devam etti: “Herkesin dünyayı farklı görmek için eğitim aldığını inkar edemeyiz. Ancak bu ön yargıları fark ettiğinizde bilinçli hale gelebilmek için çaba sarf etmelisiniz.”

‘EŞİTLİK TEMEL İNSAN HAKKIDIR’

Eşitliğin temel insan hakkı olduğunu dile getiren ve geçmişle yüzleşmenin herkesin refahı için önemli olduğunu söyleyen Meghan Markle ise, “Bunu yaparken biraz rahatsızlık duyacağız ancak bunu aştığımızda herkes için daha iyi olacak” dedi. Markle, şu ifadeleri kullandı: “Önemli olan sadece büyük anlar değil, ırkçılığın ve ön yargının sessizce sürdürüldüğü anlar önemli.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.