banner16

Temeli atılan baraj kayboldu!

2017’de törenle temeli atılan ve 450 milyon liraya mal olacağı açıklanan Çankırı’daki Devrez Kızlaryolu Barajı ortadan kayboldu. 

06 Temmuz 2020
Temeli atılan baraj kayboldu!

Çankırı'daki Devrez Kızlaryolu Barajı'nın temeli 17 Aralık 2017'de törenle atılmıştı. Törene dönemin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ve AKP milletvekilleri de katılmıştı. 450 milyon liraya mal olacak barajın, 156 bin dekar araziyi sulayacağı açıklanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Çankırı'ya giden CHP milletvekilleri Gökan Zeybek, İsmet Tokdemir, Türabi Kayan ve Hasan Baltacı, 2017'de temeli atılan Devrez Kızlaryolu Barajı'nın temelini bile bulamadılar.

Boş arazide, “İşte 450 milyon liralık olmayan baraj'' diye fotoğraf çektirdiler. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, ‘'Barajı aradık ama bulamadık, hiç kimse de akıbetini bilmiyor'' dedi.  Zeybek ‘Kaybolan baraj'la ilgili şunları söyledi:

"Barajın temelinin 2017'de Kurşunlu İlçesi Köprülü mevkiinde atıldığı açıklandı. Çankırı İl Başkanımız ile birlikte bu bölgeye gittik, arazi aracı ile dereleri aştık, tepeleri tırmandık, yağmur sularının kanallar oluşturduğu bir düzlüğe geldik.

Ama ne temel, ne bir çalışma ne şantiye, ne iş makineleri, hiçbir şey yok. Boş bir arazi ve etrafta patlatılan kayalardan artan yığınlar var. Çobanlarla karşılaştık, eski belediye başkanını bulduk, köylülerle konuştuk, kimse barajın akıbetini bilmiyor."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.