banner16

Eren Erdem'den KPSS skandalına dair kritik soru

 

05 Ağustos 2022
Eren Erdem'den KPSS skandalına dair kritik soru

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün akşam saatlerinde çıktığı televizyon programında yaptığı açıklamalarla tepkileri yine üzerine çekti. CHP'li Eren Erdem, Nebati'nin 'gözlerimdeki ışıltıyı artık içimde hissediyorum' sözlerine 'biz de içimizde bir şey hissediyoruz adı öfke' yanıtını verdi. 

CHP'li Eren Erdem, Tele1 TV'de canlı yayında gündeme dair kritik açıklamalar yaptı.

AKP iktidarında gerçekleştirilen merkezi sınav skandallarına bir yenisinin daha eklendiği KPSS için sert açıklamalar yapan Erdem, "Zincirleme bir şekilde milyonlarca gencin umudunun çalındığı bu skandallar silsilesi sürekli Allah'tan korktuğunu söyleyen bu siyasi iktidara nasip olmuştur. Bu da çok ironik bir hadise olsa gerek" dedi. Ayrıca Yediiklim Yayınevi'nin sıradan bir kurum olmadığını savunan Eren Erdem, "Bu yayınevi devletin ihalelerini alan bir yayınevi. Bu ihaleleri kim verdi" diye sordu. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSTİFA ETMELİDİR!

CHP'li Erdem, AKP dönemindeki sınav skandallarını tek tek hatırlatarak, "Bu işin sorumluları hem mahkemelerde hem de Meclis'te kurulacak komisyonda hesap vermelidir. Neden? Bu ülkenin gençlerinin umutlarını çalmak bir milli güvenlik sorunudur. ÖSYM Başkanının istifa ettiği durumda Milli Eğitim Bakanı koltuğunda oturamaz. Milli Eğitim Bakanı da derhal istifa etmelidir" diye konuştu. 

TEK ADAM REJİMİ DEVLET MEMURU İSTEMİYOR ŞAHSIMIN MEMURU İSTİYOR

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, "Bu rejim devam ettiği sürece bu ülkede sağlıklı sınav yapılamaz, ekonomi yönetilemez, bağımsız yargı hayata geçemez. Niye çünkü bugünkü rejimin aradığı şey devlet memuru değil 'şahsımın memuru...' sözleriyle peş peşe yaşanan skandalların arkasında tek adam rejimi olduğunu vurguladı. 

ÖFKE HİSSEDİYORUZ

Tele1'deki Gerçeğin İzinde programıyla aynı saatlerde bir televizyon kanalında canlı yayında olan Nurettin Nebati'nin bazı açıklamalarına tepki gösteren Eren Erdem, "Programda demiş ki ışıltıyı içimde hissediyorum. Biz de bir şey hissediyoruz içimizde öfke hissediyoruz. Efendim diyor ki enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır ticaret canlanır. Yahu bir kişi televizyona çıksın şu an ticaret canlandı desin. Türkiye'nin ortalaması iflas etmiştir" ifadelerini kullandı. 

"ALIN BU IŞILTILI ARKADAŞI GÖREVDEN"

CHP'li Erdem, Nebati'nin açıklamaları için şu yorumu yaptı; 
"Hala çıkmış utanmadan ışıltıyı içimde hissediyorum. Bu anlaşılır bir konuşma değil. Tıbbi bir değerlendirmeye tabi tutulması gerekir. Bu siyasetin alanına girmez, çünkü siyaset bilimi diyor ki; 'bu işin sonu iflas.' Diyor ki Aralık'ta enflasyon düşecek. Yahu TÜİK düşürür tabi. Alın bu adamı görevden ya. Buraya en azından ekonomiden anlayan birini getirin"

BEN BU ENFLASYONLA SOKAĞA ÇIKABİLİYORUM YABANCILAR YÜZDE 10'LA ÇIKAMIYOR

Bakan Nebati yayın sırasında “Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, yabancı bakanlar %10'la çıkamıyor” demişti. Bakan Nebati'nin bu sözleri sosyal medyada oldukça tepki çekerken bir diğer dikkat çeken açıklaması ise "Kur Korumalı Mevduatı çıkarmasaydı dolar çok daha yukarılarda olurdu" itirafı oldu. 

"CHP'NİN ADAYI BELLİDİR"

Seçim gündemine ilişkin konuşan CHP'li Eren Erdem, cumhurbaşkanı adayına ilişkin "Altılı masa bir adayda mutabık kalırsa bu isim bir belediye başkanı olmayacak. Genel başkanlardan biri olacak. Hatırlarsanız bir yıldır CHP'nin adayının sayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylüyorum. Partimizde bir aday boşluğu yoktur. Ama elbette altılı masada her siyasi parti lideri yürütmenin başına bir iddia koyar. Biz CHP olarak altılı masadan çıkacak her karara saygılıyız" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50