banner16

Kartal Belediyesi ekipleri ilçedeki yeşil oranını artırmak için çalışmalara başladı

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçedeki tüm ağaçların sayısı, cinsi ve sağlık durumunu tespit etmek üzere bir çalışma başlattı. 

28 Temmuz 2022
Kartal Belediyesi ekipleri ilçedeki yeşil oranını artırmak için çalışmalara başladı

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçedeki tüm ağaçların sayısı, cinsi ve sağlık durumunu tespit etmek üzere çalışma başlattı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma, Yunus Mahallesi’nde başladı. Ekipler, ağaçların sayısı, cinsi ve sağlık durumu hakkında bilgi topluyor. Bilgiler ışığında oluşturulması planlanan ağaç haritası sayesinde ekipler, ileride müdahale edilmesi gereken ağaçlar veya Kartal’da ağaçlandırma oranının yükseltilmesi gereken bölgelerle ilgili daha kapsamlı veriye sahip olacak.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ilçedeki yeşil oranını artırmak için sürdürdüğü çalışmalara dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Göreve gelmeden önce, verdiğimiz sözlerden biri de komşularımızın rahat bir nefes alabileceği yeşil alanları artırmak için daha da gayretli çalışmaktı. 3 yıl gibi bir zamanda, yaklaşık 80 bin metrekarelik artışla verdiğimiz sözü tutuyoruz. Bu anlamda elimizde daha kapsamlı veriler olacak. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm Kartallı komşularımızın rahat bir nefes alabileceği yeşil bir Kartal yaratma gayretimiz tüm hızıyla devam ediyor.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.