banner16

Kartal'da Kabotaj Bayramı coşkusu

Kartal Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı Dragos Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutladı. 

04 Temmuz 2022
Kartal'da Kabotaj Bayramı coşkusu

Kartal Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı Dragos Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutladı.

Kartal Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 96. yılına özel hazırladığı kutlama programı kapsamında Dragos Su Sporları Merkezi’nde çeşitli etkinlik ve yarışlar düzenledi. Programda, tekne gezisinden dragon bot yarışlarına, fly- board gösterisinden kürek ve yüzme yarışlarına kadar birçok etkinlik yer aldı. Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kartallı yurttaşlar için ücretsiz tekne gezisi düzenlenen etkinliklerde, yarışlar saat 15.00’ten sonra başladı. Kartal’ın mahallelerinin denizde yarıştığı ve geleneksel hale gelen ‘Mahalleler Yarışıyor Dragon Bot Yarışları’ ilk yarışma oldu.

MAHALLELER YARIŞTI

Büyük mücadelelere sahne olan yarışmada, şampiyonluğu göğüsleyen takım Uğur Mumcu Mahallesi takımı oldu. Mahalle muhtarlarının da katıldığı yarışmada ikinciliği Kordonboyu Mahallesi, üçüncülüğü Yakacık Çarşı, dördüncülüğü ise Yunus Mahallesi takımları kazandı. Kartal’ın 20 mahallesinde mahalle muhtarlıkları tarafından oluşturulan takımların karşılaştığı yarışmalarda, her turda 5 tekne yarıştı. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Ekiplerinin denizde güvenliği sağladığı güzergâh boyunca yarışan mahalle takımlarının dereceleri kayıt altına alındı ve daha sonra en iyi dereceye sahip dört takım arasında final yarışı gerçekleştirildi. Katılımcıların farklı renklerdeki formalarla katıldıkları yarışmada, her bir sporcunun da can yeleği giymesi sağlandı. Dragon bot yarışları devam ederken bu kez de 16 yaş altı kızlar, erkekler ve büyükler olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenen yüzme yarışları başladı. 1,5 km serbest yüzme yarışlarında dubalarla işaretlenen parkuru yüzerek tamamlayan sporculara, madalyalarının yanı sıra hediye de takdim edildi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın ruhunu da yakalamaya çalışıyoruz. Denizlerdeki özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın yıl dönümünde suda yapılabilecek birçok sporu, komşularımızla paylaşmaya çalışıyoruz. Komşularım 16 kişilik ekiple Dragon Bot Yarışına hazırlanıyor. Kartal'ın 20 mahallesi var. 20 mahalle takımlarını kurdu. Hem komşularımız hem de muhtarlarımız burada yarışıyorlar. Ardından bir kürek yarışı başlayacak. Kartal'daki gençlerimiz, çocuklarımız, komşularımız da sonra yüzme ve yelken yarışını gerçekleştirecek” diye konuştu.

KUTLAMALAR BAHADIR SAĞLAM KONSERİ İLE SONA ERDİ

Gün boyunca su sporlarının, yarışmaların ve çeşitli gösterilerin yapıldığı denizdeki bir diğer yarışma ise kürek takımları arasında oldu. Profesyonel sporculardan oluşan takımlar, kıyasıya bir mücadele sergiledi. Yarışmanın sonunda Altınboynuz Takımı şampiyonluğu göğüsledi. Etkinlikler sırasında fly- board sporcusu ve Türkiye, Avrupa ve Balkanlar Şampiyonu Ali Komşusu da bir gösteri gerçekleştirdi. Yarışmanın ödül töreninde ise Dragon Bot yarışlarını kazanan mahalle takımlarına kupa ve madalyaları takdim edildi. Etkinlikler, sanatçı Bahadır Sağlam’ın konseri ile sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.