banner16

İmamoğlu: Seçimi iptal eden akıl beni görevden de alabilir

 

27 Temmuz 2022
İmamoğlu: Seçimi iptal eden akıl beni görevden de alabilir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlı, HaberTürk canlı yayınında Fatih Altay'lının sorularını yanıtladı. İmamoğlu, "Benim MOBESE'den takip edilme sürecimin üstünü kapatmaya çalışanlar... Bunu unutturmayacağım. Ben tehdit ediliyorum, başvuruda bulunuyorum. İlgilenilmiyor" diye konuştu. 

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Burada ben tatilci bir belediye başkanı mıyım yoksa her anı mercek altında insanların gözünün içine sokularak manipüle edilecek konumda mıyım? Üç yılda dört tatilimi de biliyorsunuz. Toplam 20 gün üç senede. Bana en yakını benim üç katım tatil yapmış."

"DERE YATAĞINI İMARA AÇMIŞSINIZ"

"Esenyurt'ta dere yatağını imara açmışsınız. Dünyada var mı bu Allah aşkına? Dolayısıyla her yağmurda o sokağı sel basıyor. Koca İstanbul'da sadece bir sokakta ve işin devam ettiği bir yerde sel oldu. Sel olduğunda ben çizmeleri giyip oraya gidecek belediye başkanı değilim. Çizmeleri daha önce giydim."

"3 yılda 107 noktada 10,2 milyar TL yatırım yaparak sel ve su baskını sorununu çözdük. İstanbul'da artık denizle kara birleşmiyor"

"İHBARDA BULUNUYORUZ, İLGİLENİLMİYOR"

"Benim MOBESE'den takip edilme sürecimin üstünü kapatmaya çalışanlar... Bunu unutturmayacağım. Ben tehdit ediliyorum, başvuruda bulunuyorum. Bu tabii duyuluyor, basına düşüyor. İçişleri Bakanı açıklama yapıyor, "Bizde böyle bir bilgi yok" diyor. Vatandaş tutuklanıyor, 'Basına düşmeseydi vazgeçmeyecektik' diye ifadesi var. Bunu da unutturmayacağım. Yine bir tehdit alıyoruz, ihbarda bulunuyoruz. İlgilenilmiyor. Bir tanesi eğitimci Nazmi Arıkan’ı öldüren kişi. Bu hangi akıl biliyor musunuz? Seçim iptal oldu bir sürü gerekçe aradılar. Hırsızlar, çaldılar dediler. İçişleri Bakanı, sandık başlarında terörist tespit ettik dedi. 1 kişi sorgulandı mı, 1 kişi ceza evine girdi mi?"

"Beni tehdit eden kişi, dünya iyisi kendisini de tanıdığım eğitimci Nazmi Arıkan’ı paramparça edip öldürdü."

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BENİM BAŞKANIM DEĞİL"

"Cumhurbaşkanı cuma çıkışında “Çaldılar” diyor, yanında Diyanet İşleri Başkanı, ki benim Diyanet İşleri Başkanım değil o. İnancım gereği kabul etmiyorum. Bizim inancımızdaki en büyük günahlardan biri iftiradır. Benim Diyanet İşleri Başkanım olamazsınız. Şahsen söylüyorum."

"ERTESİ GÜN ÖZÜR DİLEDİM"

"(Karadeniz gezisi ile ilgili eleştiriler) O cümleyi duyar duymaz kendisi ile (Eski Sözcüsü Murat Ongun) konuştum. Ama Murat'ın cümleleri değil. Ben Murat'a güveniyorum. Doğruları yapmaya gayret eden biri. O da hatalar yaptı ama benim yol arkadaşım. O zaman baktım ki bizim bu sözcü meselesi yanlış anlaşılabiliyor. Sözcülük meselesini kaldırdık. "Vız gelir tırıs gider" sözlerim de eleştirildi. Ertesi gün özür diledim. Hata yapabilirim. Üç yıllık siyaset yaşamında birkaç söz üzerinden bir psikoloji tarifi yapmayı uygun bulmuyorum."

"MELEN BARAJI'NDA ŞU AN ÇALIŞMA YOK"

"Ekrem İmamoğlu 1 buçuk yıllık belediye başkanı iken müsilaja nasıl sebep olur. Müsilaj raporu da hazırladık. 23 tesis, bedeli neredeyse 1 milyar euro. Bunun içerisinde Silahtarağa yok. Tamam yapalım ancak suya zam yok, İller Bankası tek kuruş kredi vermiyor. Bu devletin kurumlarının 3 senedir tek bir kuruşunu almadık. Sadece bütçeden pay alındı. Kredi almadık, olan krediler iptal edildi. Aklınıza gelecek tüm devlet kamu kurum ve kuruluşları. Biz dersimize çalıştık, kurumları çalıştırdık. Bakanlara yazı yolladık. Müsilaj meselesi samimiyetle çözülür. Melen Barajı'nda şu an çalışma yok. Sözleşme tasfiye edilmiş. Durmuş şu anda. "

Reklam

"KAMU RANTTAN FAYDALANAMADI"

"İstanbul genelinde 227 adet proje alanına baktık. 130 alanda inceleme yapıldı. Burada yapılan incelemelerde imar planlarına ve plan süreçlerine baktık. Burada işletilen hukuki süreçleri de araştırdık. Temel amacımız şuydu: İstanbul'da özerk alanlardan ne kadar kazanç sağlandı. Büyük ölçekli çalışılan alanlarda birkaç hususu ele aldık.

Yeşil alanı konut alanı yaptınız, AVM yaptınız gibi. Askeri orman ve alanları dikkate alalım dedik. Buraları imara açmaktan söz ediyoruz. Bir emsal arsayı üç emsal yapılıyor, böyle alanları da inceledik. Bu alanlarda toplam 16 milyon 112 bin 518 metrekare inşaat üretilmiş.

Orman alanlarından 751 bin 590 metrekare inşaat alanı üretilmiş. İmar artışlarından ötürü 10 milyon 514 bin 106 metrekare ekstra inşaat alanı üretilmiş. Burada 8 askeri alan var, imara açılan alanlar var. Bunlar son 15 yılın eseri. 3,5 kat artış yapılmış. Bu ne demek: Bir Bahçelievler demek. Ya da bir Beyoğlu demek. Çılgın proje diyorlar ya, bunun anlamı nedir biliyor musunuz? Bunun anlamı donatı alanı iken imarlı alana alınan alandan üretilen kazanç 890 milyar 743 milyon lira. 

İmar artışından üretilen alanla elde edilen kazanç, 519 milyar 6 milyon lira. İmara açılan orman alanlarından kazanılan 29 milyar liraya yakın. Kaçak imar mevzuatına aykırı plan artışı 30 proje de olmak üzere toplam 1,5 trilyon lira. 85 milyar dolar. Bu kazanç rant. Kamu bu parandan faydalanmadı.  Bu para 2022 İBB bütçesinin tam 21 katı anlamına geliyor. TOKİ'nin 18 yıllık kentsel dönüşüm faaliyetlerinin 8 katı anlamına geliyor."

"Uzun süre bir göreve sahip olmanın, eş dost akraba partili gibi bir yapı var. Yüzde 5'i geçmez benim şu anki çalıştıklarımdan tanıdıklarım. Liyakatinden dolayı işe alıyoruz, partisine bakmıyoruz"

"86 bin çalışanımı zan altında bıraktınız. 20-30 kişi için çıkarılan kararı da doğru bulmuyorum. Terörle iltisaklı ise neden geziyor dışarıda. İşten neden çıkardın diyorlar ben çıkarmadım kanun çıkarıyor. Zaten görevden almak için can atıyor." 

"Kürt ve şafi vatandaşlara hizmet etsin diye gassal aldım, diyorsun ki bu terörist. Bunun sorumlusu ben değilim. Dünyanın hiçbir adil ülkesinde bunu anlatamazsınız. 8 aydır çalışanlarımızı mağdur ettiler." 

Reklam

"SEÇİMİ İPTAL EDEN AKIL BENİ DE GÖREVDEN ALABİLİR"

"İstanbul önümüzdeki seçimlerden hemen sonra gerçek sahibi olan AK Parti'nin olacak deniyor. Bunu diyen akıl, seçimi iptal eden akıl beni de görevden alabilir."

"Ekrem İmamoğlu'ndan genel başkanımıza daha yakın bir nefer olamaz. Orada bizim irademizi sayın genel başkan temsil ediyor. Altılı masanın kararına bizim nefer olmamız düşer."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.