banner16

YKS sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı Aygün, 18-19 Haziran'da gerçekleştirilen 2022-YKS sonuçlarının http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandığını duyurdu. 

18 Temmuz 2022
YKS sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 18-19 Haziran'da gerçekleştirdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandığını bildirdi.

Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim." ifadelerine yer verdi.

YKS BİRİNCİLERİNİN ŞEHİRLERİ DE AÇIKLANDI

Prof. Dr. Halis Aygün, alanlarında YKS birincilerinin hangi şehirlerde olduğunu da açıkladı.

Aygün’ün açıklamasında yer alan verilere göre, TYT’de Kocaeli; AYT Sayısal’da Kayseri, Eşit Ağırlık’ta İzmir, Sözel’de Kayseri; YDT Almancada İstanbul, Arapçada İstanbul, Fransızcada İstanbul, İngilizcede Kocaeli, Rusçada ise İstanbul alanlarında başı çeken iller olarak yer aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50