banner16

Avrupa İlaç Kurumu: Yeni bir Covid dalgası yaşanıyor

Avrupa İlaç Kurumu yetkilisi Cavaleri kıtada yeni bir Covid-19 dalgası yaşandığını belirterek aşılanmanın ihmal edilmemesi çağrısında bulundu. 

08 Temmuz 2022
Avrupa İlaç Kurumu: Yeni bir Covid dalgası yaşanıyor

Avrupa İlaç Kurumu Avrupa'da Omicron'un yeni alt varyantların etkisiyle yeni bir Covid-19 dalgasının yaşandığını söyledi.

Kurumda üst düzey bir yetkili olan Marco Cavaleri, perşembe günü yaptığı açıklamada, Omicron varyantının alt varyantları BA.4/5'in temmuz ayı sonuna kadar diğer varyantların önüne geçeceğini belirtti.

Cavaleri, "Yeni dalga Avrupa Birliği'ni etkisi altına alırken riskli grupların korunması ve aşılanmanın ihmal edilmemesi gerekiyor" uyarısında bulundu. 

Euronews'ün haberine göre Covid-19 vakaları yalnızca Avrupa'da artmıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), vaka sayısının dünya genelinde son iki haftada yüzde 30 oranında arttığını açıkladı.

DSÖ'nün Covid-19'a dair son güncellemesine göre, mart ayında düşüşe geçen vaka sayıları son 4 hafta boyunca artma eğilimi gösterdi. 27 Haziran - 30 Temmuz tarihleri arasında 4 milyon 600 bin yeni vaka bildirildi.

Ülke bazında haftalık en yüksek Covid-19 vaka sayısı 603 binin üzerinde yeni vaka ile Fransa'da bildirilirken onu 555 bin yeni vaka ile Almanya, 511 bin yeni vaka ile İtalya ve 496 bin yeni vaka ile Amerika Birleşik Devletleri izledi. 

Son 24 saatte bildirilen vakalara göre bu sıralama değişmedi. 7 Temmuz Perşembe günü verilerine göre Fransa bir günde 161 bin 265, Almanya 117 bin 732, İtalya 107 bin 240 ve ABD 91 bin 472 yeni vaka açıkladı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.