banner16

Suikasta uğrayan Japonya'nın eski Başbakanı Shinzo Abe hayatını kaybetti

Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe, Japonya'nın batısındaki Nara kentinde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Göğsünden vurulan Abe, hayatını kaybetti. 

08 Temmuz 2022
Suikasta uğrayan Japonya'nın eski Başbakanı Shinzo Abe hayatını kaybetti

Japonya'nın Nara kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuştuğu sırada silahlı saldırıya uğrayan eski başbakanı 67 yaşındaki Shinzo Abe, hayatını kaybetti.

Japonya Devlet Televizyonu NHK'nin haberine göre, Abe kentte Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık havada yapılan etkinlikte yaptığı konuşma sırasında göğsünden vurulmuştu.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Hürriyet'in haberine göre, saldırganın eski bir asker olan 41 yaşındaki Tetsuya Yamagami olduğu açıklandı. Japon televizyonu NHK tarafından yapılan açıklamaya göre saldırgan 2005 yılında Japon deniz kuvvetlerinden ayrılmış.

Polis ekiplerinin soruşturması devam ediyor.

2020'DE İSTİFA ETMİŞTİ

Japonya'nın en uzun süre görev yapan Başbakanı olan Shinzo Abe, 2020 yılında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti. Abe, sağlığının geçen ayın ortalarında kötüleşmeye başladığını aktarmış ve kararı almasında bozulan sağlık durumunun vereceği siyasi kararları etkilemesini istememesinin etkili olduğunu söylemişti.

Shinzo Abe, 2007 yılında da yine sağlık sorunlarını sebep göstererek istifa etmiş ardından 2012'de yeniden göreve seçilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.