banner16

Britanya Başbakanı Boris Johnson bugün istifa edecek

 

07 Temmuz 2022
Britanya Başbakanı Boris Johnson bugün istifa edecek

Hükûmetinde istifa depremi yaşanan Britanya Başbakanı Boris Johnson’ın bugün Muhafazakâr Parti liderliğinden istifasını sunacağı belirtildi.

Sky News politika Editörü Beth Rigby’nin Britanya’da kabine kaynaklarından aktardığına göre, Başbakan Boris Johnson’ın ekibinden bazı isimler, 53’e varan hükûmet istifalarının ardından “zamanın dolduğunu” kabul etti. 

Kaynaklar, yakınlarının Johnson’ı istifaya ikna etmeye çalıştığını, Britanya Başbakanı’nın bugün istifasını duyurabileceğini söyledi. BBC de Britanya Başbakanı Johnson'ın bugün istifa edeceğini duyurdu. 

Bloomberg’in resmi bir kaynaktan aktardığına göre, Boris Johnson ekim ayında yeni Muhafazakâr Parti lideri ve yeni Başbakan seçilene kadar geçici başbakan olarak görevi sürdürecek.

Britanya Başbakanlığı Sözcüsü, Johnson’ın bugün ülkeye bir açıklama yapacağını söyledi.

Britanya basınında Johnson'ın görevi bırakması durumunda görevin potansiyel adaylarından biri olarak Dışişleri Bakanı Liz Truss görülüyor.

Britanya Başbakanı Boris Johnson, dün Kabine üyelerinden gelen baskıya rağmen görevine devam edeceğini söylemişti.

Johnson, görevden ayrıldığında 2 yıl 349 gün başbakanlık yaparak Britanya’da görevde en kısa kalan liderlerden biri olmuş olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.