banner16

Bülbül, İçişleri Bakanlığı’na Zile’nin Alevi köylerinin yollarının neden yapılmadığını sordu

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, İçişleri Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Alevi köylerinin yollarının neden yapılmadığını sordu. Bülbül, “Alevi köylerinin 9 kilometrelik tozlu yolundan sonra asfalt yol başlamaktadır. Her yıl can ve mal kaybına yol açan bu adaletsiz uygulamayı gidermek için ne yapacaksınız?” dedi. 

29 Haziran 2022
Bülbül, İçişleri Bakanlığı’na Zile’nin Alevi köylerinin yollarının neden yapılmadığını sordu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, İçişleri Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Alevi köylerinin yollarının neden yapılmadığını sordu.

Bülbül Meclis’e sunduğu soru önergesinde, ‘Devlete göre; vergi alırken Aleviler eşit yurttaş, hizmet götürürken yurttaş değil! İşte güncel örnek! Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Karacaören – Karşıpınar – Kuzalan köyleri Alevi köyleridir! Bu köylerin yolu yapılmamıştır. Neden?’ diye sordu.

Bülbül, verdiği önergede Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Karacaören, Karşpınar ve Kuzalan isimli Alevi köylerinin 9 kilometrelik yolunun yıllardır yapılmamasından kaynaklanan can ve mal kaybı yaşandığına da dikkat çekti.

“9 KİLOMETRELİK TOZLU YOLDAN SONRA ASFALT YOL BAŞLIYOR”

Bülbül, Meclis’e sunduğu önergede şu soruları sordu:

“1- İçişleri Bakanlığınız bütün eski valilerin sözlü taahhütlerine rağmen yapılmayan Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Karacaören, Karşpınar, Kuzalan adlı Alevi köylerinin 9 kilometrelik yolunun asfaltlanması ile ilgili ne tür somut bir adım atmayı öngörmektedir?

2- Valiliğin bir başka taahhüdü olan Karacaören’in ‘Organik Tarım Bölgesi’ yapılması ile ilgili olarak Bakanlığınız şu ana kadar ne tür bir girişimde bulunmuştur?

3- Yılda 300 binden fazla kişinin ziyaret ettiği türbeler dolayısıyla bölgenin ‘İnanç ve Turizm Merkezi’ haline getirilmesi için Bakanlığınız tarafından ne tür somut girişimlerde bulunulmuştur?

4- Alevi köylerinin 9 kilometrelik tozlu yolundan sonra asfalt yol başlamaktadır. Bakanlığınız her yıl can ve mal kaybına yol açan bu adaletsiz uygulamayı gidermek için ne tür bir girişimde bulunacaktır?”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.