banner16

Türk İş asgari ücrete zam talebini açıkladı

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrette beklenen ara zamla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Atalay, ‘en makul’ artışın 6 aylık enflasyon düzeyinde olması gerektiğini söyledi. 

23 Haziran 2022
Türk İş asgari ücrete zam talebini açıkladı

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete ara zam beklentisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. En makul artışın 6 aylık enflasyon düzeyinde olması gerektiğini kaydeden Atalay, en azından ara zam ile nefes aldırılması gerektiğini söyledi.

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’a konuşan Atalay, kamuoyunda asgari ücrete ara zam konusunda bir beklenti yaratıldığına dikkat çekti.

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılması konusunda ilk açıklamanın mart ayında AKP eski Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan geldiğini belirten Atalay, bunun üzerine kendisinin de 22 Mart’ta Abant’taki toplantıda, geçmiş yıllarda aralık ayından önce asgari ücret artışını görüşmediklerini ama her ayın başında açıklanan enflasyon miktarının asgari ücretliye, emekliye yansıtılabileceğini söylediğini anlattı.

'İŞÇİYE, ÇALIŞANA NEFES ALDIRACAK ÜCRET VERİLMELİ'

Bu alım gücüyle insanların aralık ayına kadar hayatını devam ettiremeyeceğini söyleyen Atalay, “Milletin talebine cevap vermek lazım. İşçiye, çalışana nefes aldıracak ücret verilmeli. Asgari ücrette muhakkak artış olmalı” diye konuştu.

'ZAM MALİYETİNİ HAZİNE VE İŞVEREN ÜSTLENMELİ'

Asgari ücrete ara zam formülleri arasında sosyal güvenlik priminde indirim yapılması da yer alıyor. Söz konusu prim indiriminin İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanması görüşlerine itiraz eden Ergün Atalay, “İşsizlik Fonu’ndan verilmesini istemiyorum. Benim paramı niye veriyorlar. Fondan verilmesi sağ cepten alıp sol cebe koymak olur. Prim indirimi yapılacaksa hazineden karşılanmalıdır. Asgari ücrete ara zammın maliyetini hazine ve işveren üstlenmeli” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50