banner16

Afganistan'da deprem: 950 kişi hayatını kaybetti

Afganistan devlet haber ajansı, Pakistan sınırına yakın Host vilayetinde 5.9 büyüklüğünde depremin gerçekleştiğini, deprem sonucunda da 950 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

22 Haziran 2022
Afganistan'da deprem: 950 kişi hayatını kaybetti

Afganistan devlet haber ajansı Bakhtar, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) Afganistan'da 5.9 şiddetinde deprem gerçekleştiğini bildirdi.

Depremin merkez üssünün Afganistan'ın doğusunda, Pakistan sınırında bulunan Host vilayetinin 46 kilometre güneybatısı olduğu açıklandı. Deprem, Pakistan'ın başkenti İslamabad ve Peşaver gibi sınıra yakın önemli Pakistan şehirlerinde de hissedildi.

Bakthar haber ajansı, ilk raporda hayatını kaybedenlerin sayısını 280 olarak açıklamasının ardından yaşamını yitiren yaralılar ile birlikte can kaybı 950'ye yükseldi. Ayrıca 600'den fazla yaralının da olduğunu bildirdi. Yetkililerin, yaralıları hastanelere tahliye etmek için helikopter ve ambulansların etkilenen bölgelere ulaştığını söyledi.

 

Afganistan Hükümet sözcüsü Bilal Karimi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Maalesef dün gece Paktika ilinin dört ilçesinde yüzlerce vatandaşımızı öldüren, yaralayan ve onlarca evi yerle bir eden şiddetli bir deprem oldu" dedi.

Karimi ayrıca, "Daha fazla felaketi önlemek için tüm yardım kuruluşlarını bölgeye derhal ekip göndermeye çağırıyoruz” dedi.

İRAN'DA DEPREM

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü İran'ın Hürmüzgan eyaletindeki Bender Lenge ilçesine bağlı Bender Makam köyü olan 5,2 büyüklüğündeki deprem, yerel saatle 01.39'da kaydedildi. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.