banner16

Kulis | CHP İstanbul İl Başkanlığı için üç isim öne çıktı

Kulislere göre parti üyeliği düşürülen Canan Kaftancıoğlu’nun yerine CHP İstanbul İl Başkanlığı için üç isim öne çıktı. 

16 Haziran 2022
Kulis | CHP İstanbul İl Başkanlığı için üç isim öne çıktı

CHP, dört yıl 11 aylık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından Yargıtay başsavcılığının parti üyeliğini düşürdüğü İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ‘fiili’ olarak başkanlık görevini sürdürmesi kararı almıştı.

Diğer yandan CHP, Kaftancıoğlu’nun üyeliğinin düşürülmesine karşı hukuki itiraz yollarını kullanmaya hazırlanırken, resmi işlemlerde imza yetkisini kullanacak olan il başkanı ataması da yapacak. CHP kulislerinde, bu görev için il başkanvekili Hale Özcömert Coşkun’un adı ön plana çıktı.

Kaftancıoğlu’nun, kadın ve yakın çalışma arkadaşı olması nedeniyle Coşkun’dan yana tercih koyabileceği belirtiliyor.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre kulislerde konuşulan diğer isimler ise Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ile Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer.

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki seçimlerin kritik önemde olması nedeniyle, Kaftancıoğlu gibi sahada aktif çalışacak, deneyimli bir ismi de tercih edebileceği konuşuluyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50