banner16

Erdoğan'dan temmuz ayında zam mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu çerçevede temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız" ifadelerini kullandı. 

13 Haziran 2022
Erdoğan'dan temmuz ayında zam mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı "Meşrebinden ötürü birileri sana aba altından sopa gösteriyorsa her mağdurun yanında olduğumuz gibi senin de yanında oluruz" açıklamasının ardından Erdoğan, bugün "Bizim kimsenin şahsıyla, meşrebiyle, tarzıyla bir derdimiz yok. Bizim tek gayemiz ülkemizin üretimini, istihdamını, ihracatını artırmaktır" diye konuştu.

"Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız" diyen Erdoğan, "Enflasyonun geçtiğimiz aralık ve ocak gerçekleşmeleriyle sırtımızdan kurtulacağımız 2023 şubat, mart aylarından itibaren artık bu sorunları da önemli ölçüde geride bırakmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamasından dikkat çekenler şöyle:

"Mayıs 2022 itibarıyla 12 aylık bazda ihracatımızı 243 milyar dolara yükseltmeyi başardık. İnşallah her geçen ay bu oranı daha da yukarı taşıyacağız.

214 ayrı ülkeye yaptığı ihracatla bayrağını her yerde dalgalandıran bir ülke haline gelmiştir. Bu tablo yüksek katma değerli ürünleri ihraç etme hedefine adım adım yaklaştığımıza işaret ediyor. Bu tablo ülkemizi yatırım , istihdamla büyütme doğrultusunda emin adımlarla yürüdüğümüzün kanıtıdır. Üretimini artırmak isteyen herkesin yanında olacağız.

"KİMSENİN MEŞREBİYLE BİR DERDİMİZ YOK"

Bizim kimsenin şahsıyla, meşrebiyle, tarzıyla bir derdimiz yoktur. Bizim tek gayemiz ülkemizin üretimini, istihdamını, ihracatını arttırmaktır.

Biz birilerinin yaptığı gibi –affınıza sığınıyorum- işkembe-i kübradan atmıyoruz.

Vesayetten darbeye, terörden ekonomik tuzaklara kadar nice oyunu bozarak ülkemizi güçlendirip özgürleştirdik.

Sınırımızın ötesinde ne işimiz var diyenlere de en güzel cevabı evet sınırımızın ötesinde bizi rahatsız eden kim olursa olsun oralara da gitmeye varız dedik. Şu an Irak'ta devam eden Pençe-Kilit harekâtıyla da teröristlerin inlerini başlarına geçiriyoruz. Bu kutlu mücadelede toprağa düşen kahramanlara şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Döktükleri her damla kanın hesabını teröristlerden soruyoruz. Terörün siyasi uzantılarıyla da hukuk ve demokrasi içinde mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bölücü örgütün uzantılarının İstanbul Kadıköy’de ortalığı birbirine katmaları, polisimize saldırmaları, terörist başını öven sloganlar atmaları provokasyondan öte kalleşliktir, namussuzluktur, kanı bozukluktur. Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme, güvenlik güçlerini hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz.

ÜCRETLERE ZAM SİNYALİ

Rasyonel gerekçelerle izah edilemeyecek fiyat artışlarına karşı hukuki ve idari tedbirler geliştiriyoruz. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız.

Enflasyonun geçtiğimiz aralık ve ocak gerçekleşmeleriyle sırtımızdan kurtulacağımız 2023 şubat, mart aylarından itibaren artık bu sorunları da önemli ölçüde geride bırakmış olacağız."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.