banner16

CHP'den Soylu'ya tepki: Böyle siyaset yapılır mı?

"Kusura bakmayın kendi siyasi geleceğiniz için Türkiye'yi ateşin içine atamazsınız" 

13 Haziran 2022
CHP'den Soylu'ya tepki: Böyle siyaset yapılır mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, seçimin 2023 Haziranında gerçekleşmesi halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağını savundu. CHP'li Erdem, "Erdoğan bu ekonomik verilerle Haziran'ı göremez, eğer Erdoğan adaysa seçim 2022 Kasımda olacak" diye vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını açıklamasına ilişkin "Sayın Erdoğan'ın bu ülkede seçim tarihi belirleme lüksü yoktur" diyerek seçimlerin 2023 Haziranında olmayacağını savundu. Güncel ekonomik verileri paylaşan CHP'li Erdem, "iktidar bu rakamlarla Haziranı göremez" dedi. 

SEÇİM HAZİRANDAYSA... 

"Haziran'da seçim olacaksa Tayyip Erdoğan'ın aday olma ihtimali yoktur" diyen Eren Erdem, "Aslında Erdoğan kaybedeceği seçime girmez savı doğrudur ama bu sav bir komplo teorisiyle yorumlanıyor. Erdoğan kaybetme ihtimali olan seçimi yaptırmaz gibi bir anlam çıkarılmaya çalışılıyor. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti turşu fıçısı değildir" diye konuştu. 

BU RAKAMLARLA ÇIKAMAZ

İddiasını ekonomik verilerle savunan CHP Parti Meclis Üyesi, "Erdoğan bir kış daha geçirdiğinde oy oranı şu anki halinden daha da aşağı düşecektir ve aday olma şansı kalmayacaktır. Eğer biz Haziran'da seçim göreceksek Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan değildir! Eğer Erdoğan aday olacaksa bu ülke Kasım'da seçime gidecek" ifadelerini kullandı. 

SOYLU'YA SERT CEVAP! 

Dün Kadıköy'deki HDP eyleminde terör ürgütü lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atılmasını ve HDP'li bir vekilin polise tokat atmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlayan Süleyman Soylu'ya yanıt veren Eren Erdem, "Soylu bu tür açıklamalarla Tayyip Erdoğan'ın önüne geçme çabası içinde" şeklinde konuştu. 

BÖYLE SİYASET YAPILIR MI? 

Kadıköy'de PKK sempatizanlarının sloganlarını CHP'ye mal etmeye çalışanlara yanıt veren CHP'li Erdem, "Gaziantep AK Parti Belediyesi orada da bu sloganlar atılmıştır, ne diyeceğiz şimdi 'Sayın Fatma Şahin bunu destekledi mi diyeceğiz' asla söyleyemeyiz. Bunu nasıl söyleyebiliriz. Bu çok saygısızca olur. Böyle siyaset yapılır mı?" dedi. 

"KENDİ AÇMAZLARINI MUHALEFETİN ÜZERİNE YIKMA"

CHP'li Erdem, "Sayın Süleyman Soylu, kendi açmazlarını muhalefetin üzerine yıkmasın" diyerek, İçişleri Bakanı'nın niyetinin Erdoğan'a alternatif olmak olduğunun altını çizdi ve ekledi; "Kusura bakmayın kendi siyasi geleceğiniz için Türkiye'yi ateşin içine atamazsınız"

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE YAŞANANLAR!

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan 2 ayda 4 öğrencinin intihar etmesiyle ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Eren Erdem, Tele1'de katıldığı programda, öğrenci ölümlerinin kronolojisini paylaştı ölümlerin yaşandığı KYK yurtlarında bir tarikatın etkin olduğunu belirterek, "Yurt çalışanları öğrencilerin odalarına kadar girip yastıklarına kan sürüyor, sonra da 'sana cin kaçtı, ruhuna şeytan girdi' diyerek bu çocukların psikolojisini bozuyor" diye konuştu.

VALİYE ÖNEMLİ ÇAĞRI: GİDİN BAKIN GERÇEKTEN KAMERA VAR MI?

CHP'li Erdem, öğrencilerin çok korktuğunu ve yurtta yaşananları anlatmaktan korktuklarını belirterek, "Sayın Vali derhal adı geçen yurda gidin, gidin beraber bakalım burada kamera var mı? Turnike sistemi var mı? Bu personeller gerçekten bir tarikat mensuplarından oluşan bir kadro mu? Bu akıl abisi ve akıl ablaları nedir? Bunları bir tarif edin bize" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50