banner16

Milli Savunma Bakanı Akar'dan Suriye'ye olası yeni harekâta ilişkin açıklama

 

11 Haziran 2022
Milli Savunma Bakanı Akar'dan Suriye'ye olası yeni harekâta ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası harekâta yönelik açıklamalarda bulundu. Suriye'den Türkiye'ye en fazla tacizin Tel Rıfat ve Münbiç'ten geldiğini belirten Akar, "Bizim teröristler dışında başka bir problemimiz yok. Terörist neredeyse hedefimiz orası'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir'de Efes-2022 tatbikatını izleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye'nin kuzeyine yönelik olası harekata yönelik değerlendirmelerde bulunan Akar, operasyonun bir matematik ve lojistik meselesi olduğunu belirtti, "Bunun hesabı kitabı yapılır, yeri ve zamanı geldiğinde harekete geçilir" dedi.

Rusya ve ABD'nin geçmişte verdiği sözleri yerine getirmesi halinde harekata gerek kalıp kalmayacağı sorusuna da yanıt veren Akar, varsayımlarla konuşulamayacağını, Türkiye'nin amacının "Yarın ne olacak?" sorusunu ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Harekâta karşı Esad rejimi ile terör örgütünün birlikte hareket edeceğine yönelik söylemleri de değerlendiren Akar, "Onların ne söylediğine değil, bizim ne yaptığımıza bakılmalı" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.