banner16

Antalya Büyükşehir Sorgun Yaylası'na su götürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Sorgun Yaylası’na içme suyu götürmek için 2 etaplı bir projeyi hayata geçiriyor. Çalışmalar tamamlandığında 2 bin 200 metre rakımlı bölgedeki vatandaşlar sağlıklı bir içme suyu şebekesine kavuşacak. 

06 Temmuz 2020
Antalya Büyükşehir Sorgun Yaylası'na su götürüyor

25 KM İSALE HATTI VE 3 SU DEPOSU İNŞA EDİLİYOR 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatı ile ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri Kumluca’nın Sorgun Yaylası’nda 2 etaplı içme suyu projesi yürütüyor. İçme suyu şebekesi bulunmayan Dere Mahallesi Sorgun Yaylası’na farklı memba noktalarından toplanan su aktarılarak, vatandaşların hizmetine sunulacak. Çalbalı 2, Çalbalı 3 ve Kabapınar kaynaklarından alınan su kilometrelerce uzağa taşınarak, imal edilecek olan şebekeye aktarılacak.

25 KM İSALE HATTI 

Projenin ilk etabında su kaynaklarına yol olmaması nedeniyle 2 bin metrelik yol yapımı yer alıyor. Yol çalışmasının hemen ardından ikinci etaba geçilecek. Bölgeye kaynaklardaki suyu getirmek için 25 km isale hattı ve 3 adet içme suyu deposu inşa edilecek.


BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirten Dere Mahallesi Muhtarı Kadir Korkmaz, “Bölgede yaşayan vatandaşlar uzun yıllardır su şebekesi bulunmamasından dolağı mağdurdu. Sesimizi duyan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ve ASAT yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50