banner16

Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı'ndaki pistler, proje dahilinde değerlendirilecek

 

20 Mayıs 2022
Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı'ndaki pistler, proje dahilinde değerlendirilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Atatürk Havalimanı’nda bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız" sözlerinin ardından, pistleri millet bahçesi projesi kapsamında altyapı olarak kullanacaklarını dile getirdi. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Atatürk Havalimanı'nın pistleri hakkında Bakan Kurum hakkında yaptığı görüşmeyi aktardı.

Selvi'nin aktardığına göre Kurum, şunları söyledi:   

"Pistlerde de zaten biliyorsunuz, bir pistimiz duruyor. Doğu-batı pisti kalıyor. Kuzey-güney pistinde de proje dahilinde kullanabileceğimiz altyapıyı orada kullanacağız. Pistlerin olduğu yerlerde yürüyüş yolları yapmaya gayret gösteriyoruz. O alanlara spor alanları yapacağız. Proje dahilinde kuzey-güney pistinin kullanılabilecek her türlü alanını kullanacağız."

"Atatürk Havalimanı ihya ve inşa edilecek diyoruz. Kullanılması gereken pistler de kullanılacak, tüm yapılar da proje dahilinde değerlendirilecek. Parkın içinde olması gereken üniteler olur. Yürüyüş yolu olur. Bisiklet yolu olur. Kay kay pisti olur. Spor sahaları olur. Çocuk oyun alanları olur. Beton altyapısını gerektiren ne varsa pistlerin olduğu alanlara koymaya gayret gösteriyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.