banner16

AKP Sözcüsü Çelik'ten 'Kaftancıoğlu' açıklaması

Çelik, Canan Kaftancıoğlu'nun cezalarının onanması ile ilgili ise "Yargı kararını herkes dosyaya bakarak konuşsun," diye değerlendirdi. 

12 Mayıs 2022
AKP Sözcüsü Çelik'ten 'Kaftancıoğlu' açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun cezalarının siyasi bir kararla onanmasına ilişkin şunları söyledi:

"Karar yayınlanır yayınlanmaz cumhurbaşkanımızı ve partimizi suçladılar. Dosyanın içeriğini kimse bilmiyor. Hukukçular çıkıp görüşlerini söylesin. Nerede bir yargı kararı çıksa cumhurbaşkanımızı, partimizi hedef gösteriyorlar. Bazı davalardan beraat etmiş, diğerlerini onamış. Neyi bozmuş, neyi onamış buna bakmak lazım. Bizi ve Cumhurbaşkanımızı yargı kararının arkasındaki etiket olarak görüyorlar. Yargı kararını herkes dosyaya bakarak konuşsun. "

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Göç meselesi birtakım provokasyonlara şahit oluyoruz. Türkiye'nin güçlü diplomasi yürüttüğü ve turizm sezonu yaklaşırken daha kışkırtıcı yaklaşımla ele alındığını görüyoruz. Bu tarz Avrupa'da aşırı sağ ve ırkçı örgütler tarafından kullanılan bir tarzdır. Bunu Türkiye içerisinde tercüme edenlerin olduğunu görüyoruz.

Türkiye'nin göç yönetimi konusunda tecrübesi ve politikası vardır. Düzensiz göçle etkili bir şekilde mücadele edilmektedir. Bir yandan da sorunun kaynağında çözüm aranmaktadır.

Uluslararası koruma kanunlarına uygun bir biçimde hareket edilmektedir. Belli bir dönem ülkemizde kalanların uyumlu bir şekilde bu dönem içerisinde hayatını sürdürebilmeleri için uyum konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 2021-2025 yılları arasını kapsayacak şekilde eylem planı harekete geçirilmiştir. Kaynak bölgelere dönük olarak gerçekleştirilen en son briket evlerde gördüğümüz gibi bu göçün sorunun kaynağında çözüleceği stratejiler de üretilmektedir.

Geri dönülen bölgelerin herhangi bir şekilde bu insanlar için ölüm tehdidi teşkil etmemesi lazım. Herhangi bir şekilde bu insanları ölüme terk etmek, katilleri bunları teslim etmek gibi bir yaklaşım içerisinde olamayız. Vatandaşlarımızın haklı olarak bize ilettikleri asayiş sorunlarına en etkili şekilde müdahale edilmektedir.

Bir yerde olumsuz bir şey olduğu zaman vatandaşlarımız kendileri müdahale etmesinler. Yanlış anlamalar söz konusu olabilir. Buna müdahale edecek olanlar emniyet görevlileri ve güvenlik güçlerimizdir. Vatandaşlarımızın kendi başına müdahalesinin büyük riskler yaratacağını, vatandaşlarımıza da sıkıntı vereceğini belirtmek isterim.

Birtakım propaganda yapanların söylediklerin geçerliliği yoktur. Karşıda katiller varken otobüslere bindirip katillere teslim etmek sözkonusu olmayacağına göre 'biz iktidara gelirsek göndereceğiz' demek konuyu istismar etmektedir. Kuşkusuz burada mülteci olanlar sonsuza kadar kalmayacaktır. Günü geldiğinde zaten gideceklerdir.

"GÖNÜLLÜ VE ONURLU BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNÜŞ"

Gönüllü ve onurlu bir şekilde orada yapılan evlere bu dönüşler zaten gerçekleştiriyorlar. Vatandaşlarımız şunlardan emin olsun ki, bazı şikayetler gereken makamlara iletiliyor, gereken kontroller yapılıyor.

Başka ülkelere girişlerini gösteren videoları bilip bilmeden yayınlamamak gerekir. Birilerinin kendi bünyemizi zayıflatmak için kullandığı unsurlara dönüşüyor. Avrupa'da bunlar çok bilinen yöntemlerdir. Avrupa'da aşırı sağ ve ırkçıların kullandığı yöntemlerdir. Buralarda da bu yöntemleri kullananlar var.

Türkiye bu meselenin ortaya çıkmasında herhangi bir şekilde gönüllü olmadı. Bir siyasi parti genel başkanı 'AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'yi karıştırdı' diyor. Bunun kadar bir haksızlık olamaz. Ne zaman katliamlar başladı o zaman Cumhurbaşkanımız ve Türkiye tepki göstermeye başladı. O zamanlar Batı dünyası 'Esat rejimi savaş uçaklarını kullanırsa müdahale ederiz' dediler. Kimyasal silahlar da kullanıldı, ama müdahale edilmedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge oluşturmak gerektiğini söyledi. Ama bunu da yapmadılar. O zaman sınırlarımızdan 30 kilometre derinlikli güvenli bölge oluştrabilseydi bunlar Türk topraklarının dışında kalacaktı ama herhangi bir şekilde öldürülmeyeceklerdi. Biz kendimize yakışanı yaptık. Dünyanın her yerinde göç yönetimi birtakım sorunların yönetimidir. Gündelik hayat içerisinde bir sürü tabloyla karşılaşıyorsunuz. Vatandaşlarımız emin olsun, Türkiye'nin günü geldiğinde güvenli ve onurlu bir şekilde gönderme politikası vardır.

Türkiye'nin demografik güvenliği ile ilgili iyi niyetli kaygılarını dile getiren vatandaşlarımız bu konunun takip edildiğini bilsinler. Türkiye'nin demografik güvenliğini riske atacak, bunların hepsinin şu kadar çocuğu olursa hayali ve kışkırtıcı hesapları asla doğru değildir. Türkiye niye etrafı ile ne kadar mesafeli ve soğuk diyorlardı. Soğukluk giderilmeye başlayınca da Türkiye niye bu açılımı gerçekleştiriyor gibisinden konuşuyorlar. Bu dışarıda yapılan yorumlara göre, başka ülkelerin kendilerini konumlandırmalarına göre yapılıyor.

Sayın Kılıçdaroğlu, Reyhanlı saldırısında tutup Cumhurbaşkanını suçluyor. Aylan bebekle ilgili olarak Cumhurbaşkanımıza haksız, hukuksuz, ahlakın kabul edilemeyecek şeyler söylüyor. Böyle bakıldığında geçmişteki olaylarla ilgili olarak da doğru bir yerde durmaları sözkonusu olmuyor.

Ermenistan'la olan süreci devam ediyoruz. Ermenistan içindeki bazı lobilerin bunu sabote etmek için girişimleri görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın Aliyev'in iradesi bölge barışıdır.

Cumartesi günü Rize Havaalanı'ının açılışı olacak. Dünyanın sayılı havaalanı olacak. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. 21 Mayıs'ta Türkiye Gençlik Şöleni Adana'da gerçekleştirilecek Bu Türkiye çapında yapılan gençlik şölenidir. Burada gençlik kollarımızın organizasyonunda sayın Cumhurbaşkanımız bu şölene katılacaklar, sanatçılarımız muhteşem bir konser verecekler."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50