banner16

Kartal Belediyesi'nden "23 Nisan" organizasyonu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Kartal’da Kartal Belediyesi’nin organize ettiği büyük bir etkinlik programı ile kutlanacak. İlçenin 13 farklı noktasında düzenlenecek birbirinden renkli etkinliklerle Kartallı çocuklar, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramın heyecanını, doyasıya yaşayacak. 

18 Nisan 2022
Kartal Belediyesi'nden "23 Nisan" organizasyonu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Kartal’da Kartal Belediyesi’nin organize ettiği büyük bir etkinlik programı ile kutlanacak. İlçenin 13 farklı noktasında düzenlenecek birbirinden renkli etkinliklerle Kartallı çocuklar, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramın heyecanını, doyasıya yaşayacak.

Kartal Belediyesi, Covid-19 pandemisi nedeni ile iki senedir bayram coşkusunu sokaklarda yaşayamayan çocuklar için bu yıl her bir saniyesi dolu dolu ve renkli etkinliklere sahne olacak muhteşem bir kutlama programı organize etti.

KARTAL’IN 13 NOKTASI ŞENLİK ALANINA DÖNÜŞECEK 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, Kartal Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 13.00’te başlayacak olan yürüyüş, Ankara Caddesi girişinden başlayıp Kartal Meydanı’nda tamamlanacak.

Kartal Meydanı, İbrahim Doğan Parkı, Atatürk Parkı, Kardelen Parkı, Komşuluk ve Dayanışma Meydanı, Gümüşpınar Parkı, Soğanlık Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Yakacık Kültür Merkezi, Yakacık Bayram Demirkol Parkı, Gökkuşağı Parkı, Mehmet Ali Büklü Parkı ve Fatih Boylan Parkı olmak üzere kentin 13 noktası ise 13.00-17.00 saatleri arasında şenlik alanına dönüşecek.

Mahalle ve Sokak Şenlikleri’nde; yüz boyama, maske, baskı, rüzgârgülü, ritim, taş boyama, kum boyama, seramik ve çömlek, kitap ayracı gibi pek çok etkinlik atölyesinin yanı sıra; palyaço, sihirbaz, jonglör, tahta bacak, animasyon, canlı heykel, masal kahramanları gösterileri ile unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları, selfie box ve şişme oyun parkları yer alacak. Çocuklar ayrıca etkinlikler boyunca patlamış mısır ve pamuk şeker ikramından faydalanacak.

FARKLI ÜLKELERDEN GELEN 102 ÇOCUK İLE KARTAL’DA ESKİ ŞENLİKLER YENİDEN YAŞATILACAK

Kartal Meydanı’ndan da devam edecek etkinlikler kapsamında saatler 13.30’u gösterdiğinde ise “23 Nisan” konulu Ödüllü Şiir Okuma ve Resim Yarışması'nda dereceye giren çocuklara ödülleri verilecek. Kreş öğrencilerinin jimnastik gösterileri, Kartal Belediyesi Sanat Akademisi öğrencilerinin ise müzik dinletilerinin yanı sıra; programda halk oyunları, piyano ve sihirbaz gösterileri yer alacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kartal Belediyesi’nin kardeş şehirleri; Bulgaristan-Ardino, Bulgaristan- Sitovo ve ayrıca Sjenica-Sırbistan, Kıpçak Belediyeleri ile Gagauzya Özerk Cumhuriyeti’nden refakatçileri ile gelerek Kartal’ı ziyaret eden çocuklar da Kartal Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına katılarak “102 Çiçek Çocuk” gösterisini sunacak.

KUTLAMALARIN FİNALİ ONUR EROL KONSERİ İLE YAPILACAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının finali ise çocukların çok sevdiği Onur Erol’un konseri ile yapılacak. 23 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’da verilecek olan konserde çocuklar Onur Erol şarkıları ile bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak.

“BÜYÜK BİR KUTLAMA PROGRAMI İLE ÇOCUKLARIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTUYORUZ”

Covid-19 pandemisi sebebi ile iki senedir çocukların mahallelerde buluşup bayram sevincini doyasıya yaşayacağı bir program düzenleyemediklerini dile getiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, şunları söyledi:

“Çocuklarımıza sözümüz vardı. Pandemi koşullarında iki yıldır bayramlarını hak ettikleri gibi kutlayamadılar. Gökhan ağabeyleri olarak onlara büyük bir kutlama sözü vermiştim. Kartal’ın 13 farklı noktasında düzenleyeceğimiz Mahalle Şenlikleri ile verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Tüm gün boyunca bir etkinlikten diğerine katılsınlar, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramı büyük bir coşku ve neşe ile kutlasınlar. Barış; öncelikli olarak çocuklarımızın yüreklerinde yaşasın diye özlediğimiz eski buluşmalarımız da olacak. Kardeş kentlerimizden gelecek olan 102 çocuğumuz ile Kartallı çocuklarımız bir araya gelecek, barış ve kardeşlik mesajı verecek.” 

Başkan Yüksel, tüm Kartallıları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmaya davet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.