banner16

Kredi Notu Neden Önemlidir?

 

18 Nisan 2022
Kredi Notu Neden Önemlidir?

Beklenmedik masraflar karşısında hemen herkesin bulduğu ortak çözüm bankalara başvurmak oluyor. Bankalar tarafından sunulan kredili ürünler, nakit ihtiyacının karşılanması noktasında devreye giriyor. Ancak yapılan her kredi kullanımı başvurusunun kabul edilmediği de bilinir. Bankanın kredi taleplerinizi ya da kredi kartı taleplerinizi olumlu yanıtlaması için bazı kriterlerin gözden geçirilmesi gerekiyor.

Bu kriterlerin başında gelen ise kredi puanı oluyor. Kredi notu, artık hemen herkesin aşina olduğu kavramlardan biri haline geldi. Kredi notunun 1 ile 1900 arasında değiştiği bilgisini aktaralım. Eğer kredi notunuz belirli bir değerin altındaysa bu durumda bankalara yapacağınız kredi başvurularının reddedilme ihtimali son derece yüksek olur. Ancak belirli bir değerin üzerinde olan kredi notuna sahip olanların kredili ürün kullanımı başvurusu kabul edilir.

Elbette bu gibi durumlarda dikkate alınan tek unsur kredi notu olmuyor. Kişinin aylık gelir durumu, ne kadar kredi talep ettiği gibi daha farklı unsurlar da göz önünde bulunduruluyor. Ancak kredi notunun düşük olması halinde bu bilgiler beklendiği gibi olsa dahi başvuruların reddedilme olasılığının yüksek olduğunun altını çizelim. Sonuç olarak kredi notu neden önemli sorusunun en fazla ön plana çıkan yanıtı budur.

Ticari faaliyetlerde bulunanlar için de kişinin kredi notu büyük önem taşıyor. Kredi notu kimi zaman karşı tarafa bir güvence gibi de sunulabiliyor. Bir başka deyişle kredi notunun yüksek olması halinde kişiye olan güven de artıyor. Bu açıdan bakıldığında da kredi notunun aslında ne denli önemli bir parametre olduğu gerçeği ortaya çıkıyor.

Kredi Notunu Yükseltmek Mümkün Mü?

Elbette doğru yol haritasının izlenmesi durumunda kredi notunun yükseltilmesi mümkün olacaktır. Doğru yol haritası ise sizin talebiniz üzerine uzmanlar tarafından belirlenebilir. Bunun için Findeks tarafından sunulan not danışmanım hizmetinden faydalanabilirsiniz. Tüm mali durumunuzun incelenmesi ve sonrasında kredi puanının yükselmesi için ne yapılması gerektiğinin belirlenmesi sağlanıyor. Çıkarılan bu yol haritasına uymanız durumunda ise kredi notunuzun yükselmesini de kolaylıkla sağlamış oluyorsunuz. Findeks internet sitesinde bu hizmete dair detaylar mevcut. Not danışmanım hizmetinden nasıl faydalanabileceğiniz konusunda da sorularınızın yanıtları bu sitede yer alıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.