banner16

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararını bugün açıklayacak. Bankanın faizi yüzde 14'te sabit bırakması bekleniyor. 

14 Nisan 2022
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplanacak. Toplantı sonrası yılın dördüncü faiz kararı açıklanacak.

TCMB geçen yılın son 4 toplantısında politika faizini 5 puan indirmiş, bu yılın ilk 3 toplantısında ise yüzde 14'te sabit tutmuştu.

Reuters haber ajansının anketine katılan 18 ekonomistin hepsi politika faizinin yine değişmeyeceği görüşünde.

PPK'nın geçen ayki toplantısı sonrası yapılan açıklamada, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan ve kararlılıkla sürdürülmekte olan adımlar ile birlikte, enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağının öngörüldüğü belirtilmişti.

Başkan Şahap Kavcıoğlu, mart sonu gerçekleştirilen genel kurulda, 'liralaşma stratejisi' kapsamında politika gözden geçirme sürecinde olduklarını bu nedenle faizi sabit bıraktıklarını söylemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.