banner16

Türk Keneşi koronavirüs izleme sistemi kuruyor

Türkçe Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi), koronavirüs salgınının üye ülkeler bazında gelişimini izlemek için bir sistem oluşturma kararı aldı. 

12 Haziran 2020
Türk Keneşi koronavirüs izleme sistemi kuruyor

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından verilen bilgilere göre, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (CCTS) kapsamında Sağlık Koordinasyon Komitesi bir toplantı gerçekleştirdi.

Salgın nedeni ile bir araya gelemeyen üye ülke temsilcileri, toplantılarını video konferans yöntemi ile gerçekleştirdiler. Toplantıda, koronavirüs enfeksiyonunun önlenmesi, teşhisi ve devam eden salgını gözlemleme çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Ayrıca hastalığın önlenmesi ve tedavisi için geliştirilmeye çalışılan yöntemlerin AR-GE olanaklarını değerlendirdiler.  

KENEŞ ÜYESİ ÜLKELER İÇİN ORTAK VERİTABANI

Üye ve gözlemci ülkelerin tıp uzmanları için çevrim içi eğitimler hazırlanması yönünde görüş birliğine varan temsilciler, sağlık merkezlerinin ve çalışanlarının kapasitesini daha verimli kullanabilmek adına Sağlık Bakanlıkları ile birlikte istişare toplantıları ve eğitimler düzenlenleyecekler. Ayrıca toplantıda COVID-19 ile mücadelede Keneş üyesi ülkeler arasında ortak bir veritabanı ve epidemiyolojik izleme sistemi oluşturulması yönünde de karar alındı.

Online yapılan toplantının oldukça verimli geçtiği bildirilirken üye ülkelerin tıbbi ekipmanlarının, ilaçların, tek kullanımlık ürünlerin dağıtım ve koordinasyonunu kolaylaştıracak, sağlık altyapı sitemlerine yatırım yapılması konusunda da uzlaşmaya varıldı. Sağlıkta yenilikçi sistemlerin geliştirilmesi ve yeni modern hastanelerin inşasını kolaylaştıracak olan “Tedarik Zinciri Grubu” oluşturulması da onayladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.