banner16

Rusya-Ukrayna müzakereleri bitti: İlk açıklamalar geldi

Tüm dünyanın gözü bugün İstanbul'da Rus ve Ukraynalı heyetler arkasında gerçekleşen görüşmelere çevrildi. Müzakereler 14.30'da sonlanırken, Ukrayna heyetinden ilk açıklamalar geldi. 

29 Mart 2022
Rusya-Ukrayna müzakereleri bitti: İlk açıklamalar geldi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde birinci ay geride kalırken, tüm dünyanın gözü kulağı bugün İstanbul’da başlayan müzakerelere çevrildi. Rus ve Ukraynalı heyetlerin görüşmeleri TSİ 10.30’da Dolmabahçe’de başladı. Görüşmelerin ardından TSİ 14.30’da Ukrayna heyetinden ilk açıklama geldi.

Ukrayna heyetinden yapılan ilk açıklamada, ‘Güvenlik garantisi üzerinde henüz anlaşma sağlayamadık.’ ifadeleri kullanıldı.

Yeni sistemde, İsrail, Polonya, Kanada ve Türkiye’nin Ukrayna’nın güvenlik garantörleri arasında olacağı belirtilirken, ‘Ukrayna, Türkiye’yi ana güvenlik garantörlerinden biri olarak görmektedir’ denildi.

Ukraynalı müzakereci, Rusya ile anlaşma konusunda Ukrayna’da bir referanduma ihtiyaç duyulacağını belirtti. ‘Kırım ve benzer durumdaki bölgeler ayrıca değerlendirmelidir.” dedi. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Rusya ile nihai bir anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Ukrayna’da ‘tam barış ortamı’ olması gerektiği vurgulandı.

UKRAYNA DEVLET TELEVİZYONU DUYURDU

Ukrayna devlet televizyonu, Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelerin el sıkışmadan başladığını duyurdu. Devlet televizyonunda, “Soğuk bir karşılama oldu, el sıkışma olmadı” ifadeleri kullanıldı. Rus heyetinin görüşmeler için daha resmi olan takım elbiseleri seçtiği görülürken, Ukraynalı müzakereciler kamuflaj desenli kıyafetleriyle masada yerini aldı.

RUSYA'DAN DİYALOG HAMLESİ

Rusya Savunma Bakanlığı, İstanbul'daki Rus ve Ukrayna heyetlerinin arasındaki görüşmenin ardından "Diyalog için Kiev ve Çernihiv çevresinde operasyon duracak" açıklamasını yaptı.

Rus heyetinden Vladimir Medinskiy de yaptığı açıklamada, "Görüşmeler yapıcı geçti" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.