banner16

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon açıklaması

Kavcıoğlu, 'Küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ve enflasyondaki baz etkilerin ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmekteyiz' dedi. 

29 Mart 2022
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bankanın olağan genel kurul toplantısında konuştu. Kavcıoğlu, "Hazine'nin adımları ile birlikte döviz kurundaki sağlıklı olmayan hareketleri kontrol altına aldık" dedi.

Kavcıoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Yaşanan jeopolitik gelişmelerin ülkemiz ihracatındaki etkilerinin sınırlı olacağını düşünüyoruz. Yükselen uluslararası gıda ve emtia fiyatlarının etkisini Türkiye'de de gözlemliyoruz.

Üretici fiyatlarındaki yükseliş eğilimi sürmekte. Tüketici enflasyonu uzun vadeli eğilimlerin üzerinde seyretmeye devam etmekte. Sürdürülebilir fiyat istikrarı için atılan adımlarla birlikte küresel barış ortamının yeniden temini ile dezenflasyonist sürecin başlayacağını düşünüyoruz.

Bu yüzden politika faizinde değişikliğe gitmedik, kararların birikimli etkilerini izliyoruz. Hazine'nin adımları ile birlikte döviz kurundaki sağlıklı olmayan hareketleri kontrol altına ald

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.