banner16

Şiirin Seyri Şiir Sergisi yeniden açılıyor

 

28 Mart 2022
Şiirin Seyri Şiir Sergisi yeniden açılıyor

Şair Haydar Ergülen'in şiir atölyelerine katılmış 27 şairin şiirleri ile, 13 sanatçının bu şiirlere tasarladığı resim, fotoğraf, heykel, grafik vb. görsel eserin buluştuğu Şiirin Seyri sergisinin 2'incisi İstanbul, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde, Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla, 03 Nisan 2022, Pazar günü, saat 16:00' da açılıyor.

Proje koordinatörlüğünü Ayça Erdura’nın yaptığı görsel şiir sergisinde, “Gün ve Gece” teması kapsamında pek çok sanat eseri, şiirlerle beraber sergileniyor.

Sergi, toplumda kadına şiddete dikkat çeken görsel çalışmalara da ev sahipliği yapıyor. Sanat ve edebiyat dünyasından bir çok değerli ismin katılması beklenen Şiirin Seyri sergisine, pop müziğin duayenlerinden Ersan Erdura da destek veriyor.

Serginin açılış etkinliğinde Haydar Ergülen, Turgay Kantürk, Engin Turgut ve İsmail Sertaç Yılmaz'ın katıldığı "Şiir ve Görsellik" panelinin yanı sıra, pek çok değerli şairin ve tiyatro sanatçıları Umut Oğuz ve Ebru Karanfilci'nin şiir okumaları, Tiyatro Karakutu'nun sahneye koyduğu, Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı “Bir İnsanı Sevmekle Başlar Her Şey” oyunundan bir bölüm ve Cevdet Alanbay-Pervin Bilginer ikilisinin akustik performansı da yer alıyor.

Ayrıca sergi boyunca şiir ve sanat severler için Kozyatağı Kültür Merkezi toplantı salonlarında ücretsiz eğitim atölyeleri düzenleniyor. “Şiirin Seyri” şiir sergisi 15 gün boyunca ziyaretçilere açık.

ŞAİRLER: ABBAS EYEL, ALEV RAMİZ, AYÇA ERDURA, AYÇATOHMA, AYŞE ARDIÇ GÖRÜCÜ, BURCU ARSLAN, CAN POLATTEKER, CANAN ÇELİK, CENK TANOVA, ÇAĞLA AYHAN, DAMLAUS, DİLEK ÖZMEN GENEL, ELEM ERK, ESER CERAN ERDİ, FATMAAYHAN, FERHAT BAKAN, FULYA ÇIKARAN, KEMAL KÖKSAL,MUALLA ALPAYDIN, NUR HEPER, SEÇİL ÖZTÜRK, SEDADOĞRUER, SERKAN SAVAŞERİ, SERKAN ÖNGEL, SÜLEYMAN İLERİ,TOLGA KILIÇ, VAHAP EREN

SANATÇILAR: ASLI AKIN, DİLEKBİLGE, ENGİN TURGUT, GÖZDE YÜKSEL, HANDAN AKARSU, İSMAİL SERTAÇ YILMAZ, MELİKE KILIÇ, MERİH GÜÇ, TURGAYKANTÜRK, YALIM ARDIÇ, YETER AKÇİÇEK, YUDUMİS ŞAİRLER:ABBAS EYEL, ALEV RAMİZ, AYÇA ERDURA, AYÇA TOHMA, AYŞEARDIÇ GÖRÜCÜ, BURCU ARSLAN, CAN POLAT TEKER, CANANÇELİK, CENK TANOVA, ÇAĞLA AYHAN, DAMLA US, DİLEK ÖZMENGENEL, ELEM ERK, ESER CERAN ERDİ, FATMA AYHAN, FERHATBAKAN, FULYA ÇIKARAN, KEMAL KÖKSAL, MUALLA ALPAYDIN,NUR HEPER, SEÇİL ÖZTÜRK, SEDA DOĞRUER, SERKAN SAVAŞERİ, SERKAN ÖNGEL, SÜLEYMAN İLERİ, TOLGA KILIÇ, VAHAP ERENSANATÇILAR: ASLI AKIN, DİLEK BİLGE, ENGİN TURGUT, GÖZDEYÜKSEL, HANDAN AKARSU, İSMAİL SERTAÇ YILMAZ, MELİKEKILIÇ, MERİH GÜÇ,TURGAY KANTÜRK, YALIM ARDIÇ, YETERAKÇİÇEK, YUDUMİS

ŞAİRLER: ABBAS EYEL, ALEV RAMİZ, AYÇAERDURA, AYÇA TOHMA, AYŞE ARDIÇ GÖRÜCÜ, BURCU ARSLAN,CAN POLAT TEKER, CANAN ÇELİK, CENK TANOVA, ÇAĞLA AYHAN

Adres: 03-16 NİSAN 2022 Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi, A Salonu

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.