banner16

İmamoğlu'ndan suikast mektubuna ilişkin ilk açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu'nun gündeme getirdiği kendisine yönelik suikast mektubuna ilişkin açıklama yaptı. 

25 Mart 2022
İmamoğlu'ndan suikast mektubuna ilişkin ilk açıklama

Gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gönderilen suikast mektubunu köşesine taşımıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mektuba ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tür hamleler olur olmaz, yazılır çizilir. Birileri bu işi ihbar eder ya da itiraf eder. Şahsen benim beklentim bu işle yetkili, ilgili olan kurum ve kuruluşların gerekli zaman diliminde siyasilere gereken açıklamaları ilgiyle itinayla yapmaları ve iş birliği içinde olmalarıdır. Bunu temenni ediyoruz. Yoksa biz görevimizin başındayız. Bunlar olur olacaktır da Türkiye'mizde bu tür konular geçmişte de olmuştur. Ama biz tam irademizle gücümüzle, kaygısız bir biçimde işimize devam ediyoruz. Aynı zamanda da tabii yetkililerin,ilgililerin görevlililerini iyi yapmalarını diliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 80'e yakın müfettiş gönderip her odada teftiş yapıcam diye ilgi gösteren zatı muhteremler bu konuyla ilgili de onları azami ilgiyi göstermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TEK BİR YAZIMIZA CEVAP VERİLMEDİ"

Danıştay davası sanığı Osman Yıldırım tarafından ihbar mektubunda mobese görüntülerine yaptığı atıfa ilişkin de açıklamada bulunan İmamoğlu, "Bu mektubu yazan kişinin söyledikleri beni ilgilendirmiyor. Mobese meselesi ciddi bir meseledir, özel yaşama müdahaledir. Bunu bize yaşatan kurum yetkilileri bakandan başlamak üzere aşağıya doğru tek bir yazımıza, tek bir soruşturmamıza cevap vermemiştir. Ama bu konudan asla vazgeçmeyeceğiz. Hukuki takibimiz devam etmektedir" dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.