banner16

Beşiktaş Belediyesi'nde 65 artı yaşam ofisi açıldı

Beşiktaş Belediyesi, ileri yaştaki komşularına daha kaliteli hizmet verebilmek, gelen talepleri tek çatı altında toplayıp hızlı ve kolay çözümler üretmek için 65 Artı Yaşam Ofisi’ni hayata geçirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Türkiye’deki tek Gerontoloji ofisi olan belediye olduklarının altını çizerek, yaşlı dostu olan bir belediyenin sorumluluğunu ortaya koyacaklarını söyledi. 

24 Mart 2022
Beşiktaş Belediyesi'nde 65 artı yaşam ofisi açıldı

Beşiktaş Belediyesi, ileri yaştaki komşularına daha kaliteli hizmet verebilmek, gelen talepleri tek çatı altında toplayıp hızlı ve kolay çözümler üretmek için 65 Artı Yaşam Ofisi’ni hayata geçirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Türkiye’deki tek Gerontoloji ofisi olan belediye olduklarının altını çizerek, yaşlı dostu olan bir belediyenin sorumluluğunu ortaya koyacaklarını söyledi.

Beşiktaş Belediyesi, ileri yaştaki komşularına verdiği hizmetleri çeşitlendirmeye devam ediyor. 

65 yaş üstü komşularını doğrudan ilgilendiren hizmetleri bir çatı organizasyonu olarak koordine etmeyi hedefleyen Beşiktaş Belediyesi, bu çerçevede Beşiktaş Belediyesi Levent Ana Hizmet binasının giriş katında 65 Artı Yaşam Ofisi’nin açılışını yaptı.

RIZA AKPOLAT: "TÜRKİYE’DEKİ TEK GERONTOLOJİ OFİSİ OLAN BELEDİYE OLMANIN SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ"

Açılış törenini gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş’taki 65 yaş üstü nüfusun, toplam nüfusa göre oranının giderek arttığını belirterek, şunları söyledi: 

"Beşiktaş Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü’nün yaşlı dostu kentler ağına üye olmuş bir belediye. Bu konuda bütün sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan her yaptığı işte hazırladığı projeleri yaşlı dostu, engelli dostu, çocuk dostu sorumluluğunu taşıyan bir organizasyon. Dolayısıyla her yaptığımız işte bu duyarlılığı taşıyoruz. Bu yaptığımız girişimde aslında bu noktada hassasiyetimizi, sorumluluğumuzu göstermek açısından bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu ilk adım bir vizyon aslında. Beşiktaş Belediyesi bu konuda çok iddialı bir noktaya gelecektir. Nasıl ki bugün Türkiye’deki tek Gerontoloji Ofisi olan belediye olduysak bugünden sonra da yaptığımız bütün işlerin merkezinde yaşlı dostu olan bir belediyenin sorumluluğunu ortaya koyacağız. Çalıştaylar düzenleyeceğiz, masalar oluşturacağız ve bu çalıştaylar sonucunda bir rehber oluşturacağız, bu rehberi de belediye meclisinden geçirerek bir karar haline getireceğiz. Buradaki bütün paydaşlarımızı bir araya getirerek verilen hizmetleri bir araya getireceğiz. Burada 65 artı komşularımız hangi konuyla ilgili gelirlerse gelsinler, bu birimde hizmet alacaklar. Aslında burada hizmetleri ortaklaştırıyoruz, tek çatı altında topluyoruz. Beşiktaş’ı daha sağlıklı daha yaşanabilir ve örnek yaşlı dostu bir kent getirme hedefimizi burada yine yineliyorum. Burada, 65 yaşının üzerindeki komşularımıza sağlıklı ve aktif yaşlanma, demanstan korunma, yaşlılık hakları, kurum bakımı, belediye hizmetleri gibi konularda bilgi ve danışmanlık sunacağız.  65 Artı Yaşam ofisimizin açılışına katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

FERHAT BORATAV: "65 ARTI’NIN BEŞİKTAŞ’TA MARKALAŞMIŞ OLMASI BİZİM İÇİN ÇOK GURUR VERİCİ"

65 Artı Yaşlı Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Boratav ise yaptığı konuşmada, böyle bir girişimin hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, şöyle konuştu:

“Çok güzel bir vesile hem burada olmak hem 65 Artı Yaşlı Hakları Derneği Kurucu üyesi hem de bir Beşiktaşlı olarak, burada olduğum için çok memnunum. 65 Artı’nın Beşiktaş’ta markalaşmış olması bizim için çok gurur verici. Çok doğru yolda atılmış bir adım. Biz birlikte çalıştığımız bütün belediyelere yaşlı hizmetlerini ayrı bir birim altında örgütlemek gerektiğini ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Zaten Beşiktaş Belediyesi’nin yüreği her zaman yaşlılardan yanaydı bunu biliyoruz. Daha önce de bunları gördük. Şimdi doğru yerde olan yüreğinizle birlikte bu işi birleştirdiniz. Çok yapacak iş var adım adım ileriye doğru gidiyoruz. Böyle bir girişim için de tekrar çok teşekkür ederiz."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50