banner16

Sözcü Murat Ongun'dan zam açıklaması: Tek amaç İBB ve İETT'yi batırmak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, toplu ulaşım ve servis ücretlerine zam teklifinin hükümet temsilcilerinin oylarıyla reddedilmesini eleştirdi. Ongun, "Tek amaç İBB ve İETT’yi batırmak. 5 bin yeni taksi teklifi dahil İstanbulluların tüm talepleri UKOME’de Ulaştırma Bakanlığı’nın temsilcisi Serdar Yücel’in talimatıyla reddedilmekte" dedi. 

24 Mart 2022
Sözcü Murat Ongun'dan zam açıklaması: Tek amaç İBB ve İETT'yi batırmak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, toplu ulaşım ve servis ücretlerine zam teklifinin hükümet temsilcilerinin oylarıyla reddedilmesini eleştirdi. Ongun, "Tek amaç İBB ve İETT’yi batırmak. 5 bin yeni taksi teklifi dahil İstanbulluların tüm talepleri UKOME’de Ulaştırma Bakanlığı’nın temsilcisi Serdar Yücel’in talimatıyla reddedilmekte" dedi.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında gerçekleştirilen UKOME toplantısında, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine yüzde 40 zam yapılması teklifi hükümet temsilcilerinin oylarıyla reddedilmesine ilk tepki İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan geldi.

Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Akaryakıta tarihte görülmemiş zam yapıldı. İBB, 10 milyar TL sübvanse yapıyor ama toplu taşımada yolcu ücreti akaryakıtı bile karşılayamaz hale geldi. Türkiye’nin tüm büyükşehirlerindeki UKOME’lerden zam kararı çıktı. İstanbul’da ise engellendi” dedi.

“İSTANBULLULARIN TÜM TALEPLERİ SERDAR YÜCEL’İN TALİMATIYLA REDDEDİLMEKTE”

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medyadan yaptığı ikinci paylaşımında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel’e tepki gösterdi. Ongun, “5 bin yeni taksi teklifi dahil İstanbulluların tüm talepleri UKOME’de Ulaştırma Bakanlığı’nın temsilcisi Serdar Yücel’in talimatıyla reddedilmekte. Amaç İBB’yi işlemez hale getirmek / batırmak. Bizi üzen asıl konu UKOME’de TSK ve Emniyet temsilcilerinin de bu zata tabi olması” dedi.

Bugünkü UKOME toplantısında söz alan Serdar Yücel, aralık ayında tam bilete yapılan yüzde 36'lık zamma dava açtıklarını, İBB'nin verdiği toplu ulaşıma yapılacak zam için mahkeme kararının beklenmesini istemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50