banner16

MGK Toplantısı Sona Erdi: Montrö ve Ara Bulucuk Vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Rusya-Ukrayna Savaşına değinildi. Bildiride, "Türkiye'nin Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö'nün uygulanması yanında ara buluculuk ve kolaylaştırıcılık çabalarını sürdüreceği belirtilmiştir" denildi. 

24 Mart 2022
MGK Toplantısı Sona Erdi: Montrö ve Ara Bulucuk Vurgusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı bitti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen toplantı, yaklaşık 3 saat 45 dakika sürdü.

Toplantının ardından yayımlanan MGK bildirisinde, "Türkiye'nin Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö'nün uygulanması yanında ara buluculuk ve kolaylaştırıcılık çabalarını sürdüreceği belirtilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Bildiride, "İki ülke sorunlarının Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü gözetilerek kalıcı şekilde çözülmesi çabalarının artırılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedilmiştir" denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.