banner16

İnsanlığın bio-güvenliğini kim tehdit ediyor?

VeryansınTV yazarı Hüyesin Vodinalı, koronavirüs pandemisi çerçevesinde insanlığın karşı karşıya kaldığı bio-güvenliği sorununu gündeme taşıdı. İşte o yazı. 

03 Temmuz 2020
İnsanlığın bio-güvenliğini kim tehdit ediyor?

Tam bir pandemi savaşı içindeyiz.

Tek sorun düşmanımızı tam olarak bilmiyoruz.

ABD’de geçen aylarda ölüm sayısı öne çıkarken şimdi ölüm sayısının azalmasıyla vaka sayısı öne çıktı.

Birileri salgının gündemden düşmesini istemiyor.

Yeni normal artık salgınla birlikte gönüllü sıkıyönetim dönemi gibi gözüküyor.

Bu da özellikle küresel egemenlerin istedikleri o “radikal biyo dijital dönüşümün” önünü açacak.

Çin salgından kurtuldu derken tam bu sırada Pekin’den yeni vaka haberleri geldi.

Bu vakaların daha hızlı yayılan ve etkili bir covid 19 mutasyonu olduğu söylendi.

O da yetmedi, bu kez de yeni bir domuz gribi türü yine Çin’den çıktı.

Çinli bilim insanları yeni tip domuz gribi virüsünün tespit edildiğini duyurdu.

Yeni nesil G4EA H1N1 influenzanın domuzlar tarafından taşındığı ancak insanlara bulaşabileceği aktarıldı. Araştırmacılar virüsün hızlıca mutasyona uğrayıp yeni bir pandemi (küresel salgın) riski oluşturmasından endişe ediyor.

Bill Gates’in çok yakın arkadaşı ve Beyaz Saray Covid19 Başdanışmanı Dr. Anthony Fauci, bu yeni tip virüsün 2009 H1N1 ve 1918 ölümcül İspanyol gribi özelliklerine sahip olduğunu açıkladı.

Bu ne hız!

Hemen tespit edivermiş Fauci.

Amerikan biyo savaş merkezi Fort Detrick tecrübesi mi acaba bu kolaylığı sağlıyor kendisine?

Fort Detrick deyince insanın aklına pek çok şey geliyor.

Temmuz 2019’da virüs sızıntısı yüzünden kapatıldıktan sonra Nisan 2020 itibarıyla yeniden açıldı Fort Detrick.

Ağustos 2019’da Fort Detrick çevresinde zatürre benzeri hastalıklar ortaya çıktı.

Fort Detrick’in yüzlerce yavrusu Rusya ve Çin etrafındaki ülkelerde aktif durumda.

Mayıs ayında Şanghay İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları toplantısına online katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin bu tür laboratuvarlarının nedense hep Rusya ve Çin’in sınırları yakınlarında kurulduklarına dikkati çekmişti.

Lavrov gelecek yıl Sankt Peterburg’da düzenlenecek ŞİÖ Zirvesinde biyolojik silah laboratuvarları ve yarattığı salgın tehdidi ve halkın epidmiyolojik güvenliği konusunda geniş kapsamlı bir aksiyon planı hazırlanacağını da söyledi.

ABD’NİN ÇİN VE RUSYA ÇEVRESİNDEKİ BİYO SİLAH MERKEZLERİ

Gürcistan’ı uzun uzun yazmıştım.

Buradaki Richard Lugar Biyolojik Araştırma Tesisi’nde olan bitenler, orada geliştirilen virüsler, yarasalar ve sivrisinekler (patenti alınan sivrisinek taşıyan dronlar) ABD’nin ne kadar tehlikeli bir oyuncakla oynadığının kanıtıydı.

Yeni çıkacak kitabımda bu ayrıntılı anlatılıyor.

Şimdi son haber ise Ermenistan ve Kırgızistan’dan geldi.

İnsan Hakları Avukatı Alexander Kochubayev, BM Genel Sekreteri’ne bir mektup göndererek, Ermenistan’da kurulu 12 biyolojik savaş laboratuvarının yaratacağı potansiyel tehlikelere dikkati çekti.

BM çatısı altındaki insan hakları ve biyolojik savaşın önlenmesi sözleşmesi kapsamında BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulunan avukat, Ermenistan’daki bu laboratuvarların incelemeye alınması çağrısında bulundu. Ne enteresandır ki ABD bu sözleşmeden, 2001’de tek taraflı olarak çekilmişti.

Ermenistan eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın da avukatı olan Kochubayev, yurt dışından 16 bilim insanının kendisini Ermenistan’ın çeşitli bölgelerinde 12 yıldan beri faaliyette olan Amerikan hükümeti tarafından finanse edilen laboratuvarlardaki risklerden haberdar ettiğini bildirdi.

Genetik araştırmaların yapıldığı bu laboratuvarlarda bulaşıcı pek çok patojenin üretilip saklandığı bilgisinin de sözü geçen bilim insanları tarafından kendisine iletildiğini aktaran Kochubayev Ermenistan’ın sesi’ne verdiği demeçte, “Pek çok bağımsız bilim insanına göre dünyayı büyük bir insani krize sokan Coronavirüs’ün bu tür laboratuvarlarda yaratılmış olması ihtimali çok yüksektir. Bu konuda Ermenistan Başsavcısı’nı da göreve çağırıyorum” dedi.

Avukat Kochubayev, henüz Ermenistan yetkililerinden bir yanıt alamasa da, Eski Sovyet ülkelerinde buna yönelik bir hareketlenme başladı.

Kırgızistan ve Kazakistan’da bu tür laboratuvarlara yönelik soruşturma süreçleri başlatıldı.

Ukrayna ve Gürcistan’da da benzer girişimler var.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, “Biyolojik Araştırmaların Kontrolünden Sorumlu bir Uluslararası Ajans” kurulması için siyasetçi ve bilim insanlarınca bir girişim başlatıldı.

Aynı zamanda ABD de Kırgızistan’da yeni biyo silah laboratuvarları kurmak için resmi ve gayri resmi çalışmalarını sürdürüyor.

Virüs konusunda sürekli Çin’i suçlayan ABD, hasımları Çin ve Rusya sınırlarındaki gizli ve karanlık biyo silah çalışmalarını utanmaz bir kararlılıkla sürdürüyor.

Ermenistan ve Kırgızistan konusu da pek yakında Çin ABD ve Rusya arasında bir olası krizin habercisi sayılabilir.

 

KAYNAKLAR:

https://stanradar.com/news/full/40152-kto-ugrozhaet-biobezopasnosti-chelovechestva.html

https://www.globaltimes.cn/content/1188405.shtml

https://www.chinadaily.com.cn/a/202006/14/WS5ee2b06aa31083481725275c.html

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50