banner16

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den Muhtarlara ‘1000 Gün’ Sunumu

Kartal Belediyesi tarafından katılımcı demokrasinin gereği olarak hayata geçirilen ve ilçenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinlemek, çözüm üretmek ve vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı’nın 147’ncisi yapıldı. Kartal Belediyesi hizmet binasında Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, belediye hizmetlerinin 1000 günlük sürecini kapsayan bir sunum, ilk kez muhtarlarla paylaşıldı. 

06 Mart 2022
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den Muhtarlara ‘1000 Gün’ Sunumu

13 yıldır aralıksız olarak her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirilen toplantının 147’ncisi pandemi önlemleri alınarak düzenlendi. Toplantıya Başkan Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Kartal’daki mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlar Toplantısı’nın 2022 yılı Mart ayı oturumunda ilk sözü alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Göreve geldiğimiz 2019 Mart ayından itibaren pandemi, ekonomik durum ve enflasyon gibi olumsuz koşullara rağmen yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Önce 500 günde yapılan hizmetleri bir sunum haline getirdik ve kamuoyu ile paylaştık. Biten projeler, devam eden projeler ve hizmetlerin yanı sıra; yeni projelerimiz de var. Gelenek haline getirdiğimiz ve belediye hizmetlerimizi özetleyen sunumlarımızdan 1000 günde neler yaptığımızı anlattığımız sunumu ilk kez siz muhtarlarımız ile paylaşacağız.

Yükselen maliyetler nedeniyle en basitinden fiyat almanın bile zorlaştığı ve dolaysıyla hizmetleri yürütmenin zorlaştığı bir dönem yaşıyoruz. Çöp toplama maliyeti bile geçen yıla göre 2 hatta 3 katına çıktı.” diyen Kartal Belediye Başkanı, daha sonra sunuma geçerek yapılan projeler ve hizmetler ile ilgili bilgi verdi.

“En Az 200 Bin Komşumuz ile Temas Kurduk”

Sunumda Komşu İletişim Merkezi (KİMER) ile ilgili de bilgi veren ve en az 200 bin vatandaş ile temas kurulduğunu, bunu da çok önemsediklerini belirten Başkan Gökhan Yüksel, “178 gün boyunca 20 mahallede komşularımızı ziyaret ettik. Sizlerden gelenler ile sokaktaki ekiplerimizin ilettikleri ve KİMER’e gelen çağrılar örtüştü. Bu sonuç bizlere Muhtarlar Toplantısı’nın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.” şeklinde konuştu ve ardından alt yapıdan asfalta, meydan çalışmalarından kreşlere kadar pek çok farklı proje ve hizmetin olduğu sunuma devam etti.

Yaklaşık 1 saat süren sunumun ardından Kartal’daki 20 mahalleden toplantıya katılan muhtarlar da söz alarak mahallelerinin sorunlarının yanı sıra görüş ve taleplerini iletti. Toplantıda muhtarlar revize edilen parkları ve sosyal tesisler ile ilgili beğenilerini ifade ederek mahalleleri ile ilgili sorun ve önerileri aktardı. Toplantıya katılan bütün muhtarları dinleyen Başkan Gökhan Yüksel, görüş ve önerileri için muhtarlara teşekkür etti.

Ramazan ayının yaklaştığını belirterek her muhtardan ihtiyaç sahibi 100 aileyi belirleme konusunda işbirliği isteyen Kartal Belediye Başkanı, baharın yaklaşması ile ilgili hazırlık yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Metruk binalarla ilgili adım atmaktan çekinmediklerini ve mahkeme kararı ile engellenmedikleri sürece muhtarların taleplerini dikkate aldıklarını söyleyen Başkan, çok eski ve çok çürük binaların tespiti ile ilgili mahalle muhtarlarının da görüşünü dikkate aldıklarını belirterek yarın bir felaket ile karşılaşmamak için önlem almaya odaklandıklarını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.