banner16

İmamoğlu öğleden sonrası için uyardı: En yoğun kar yağışını yaşayacağız

İBB Başkanı İmamoğlu, AKOM'da gerçekleştirilen basın toplantısında, beklenen yoğun kar yağışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bugün diğer günlerin tamamı kadar bir kar yağışının öğleden sonra beklendiğini belirten İmamoğlu, "En yoğun kar yağışını yaşayacağız. Güneş kimseyi aldatmasın. Dışarıya çıkılmaması mecbur olmadıkça asla araba kullanılmamasını rica ederiz" dedi. 

12 Mart 2022
İmamoğlu öğleden sonrası için uyardı: En yoğun kar yağışını yaşayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan'daki Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) karın etkisi altındaki İstanbul’daki gelişmeleri aktardı.

İmamoğlu, "Bugün 12 Mart Cumartesi günü, bu gece daha doğrusu sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesi ölçüldü. Bir istasyonumuzda 30 yıl önce 2003'te -4 ölçülmüştü bu gece -4.4 ölçüldü. Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk. Bu soğuk havanın özellikle kuzey kesimlerinde daha düşük derecelerde olduğu iletildi ve hatta eksi -7 ve -8'e kadar varabileni bunun hissedilen dereceleri de -15'lere kadar düştüğü tarafımıza bildirildi. Bu, Sibirya soğudu diye tariflenen havanın şehrimize ne kadar yüksek bir etki gösterdiğinin de ölçümü diyebiliriz" dedi.

"Açıkçası İstanbul'un bu sürece en doğru şekliyle hazırlık yapmasının, herkesin bir paydaş olmasının, maksimum seviyede 16 milyon hemşerimizin eşlik etmesinin de sonucunu yaşıyoruz" diyen İmamoğlu, "Şu ana kadar kayda değer, canımızı sıkan hiçbir hususu yaşamadık. Bu çok sevindirici" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, bugün diğer günlerin tamamı kadar bir kar yağışının öğleden sonra beklendiğini ifade ederek, "En yoğun kar yağışının yaşanacağı tahmin ediliyor. Güneşin kendini göstermesi kimseyi aldatmasın. Bugün bütün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşıyacağız ve bu kar yağışı öğleden sonra çok etkili olacak. Dışarıya çıkılmaması, mecbur olmadıkça asla araba kullanılmaması gerekiyor. Toplu taşıma hizmetlerimiz tümüyle hizmetinde" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarının devamı şöyle:

"KAR KALINLIĞI 50 CM’YE KADAR ULAŞABİLİR"

"Kar kalınlığı bugün itibarıyla bazı yerlerde 50 cm’ye kadar çıkabileceği yönünde tahminler var. Özellikle havanın soğuk oluşu, şehrin tümüne kar yağışının beklenmesi karın daha etkili tutmasına ve şehirde etkili olmasına sebep olacak. Aynı zamanda don ve buzlanma riskinin de şehrimizi bugün ve yarın tehdit edecek ki bu sabaha karşı daha etkili olacağı bilinmelidir.

Daha önce özellikle otoyollarda çok sıkıntı yaratan tır ve ağır vasıtaların geçişinin yasaklanmısıydı, çok hafiflediğinde kontrollü geçişler sağlanıyor ama bu tedbirin en yoğun şekilde alınması öngörüyor yetkililer.

Yoğun uçuş iptalleri olduğunu görüyoruz, burada havalimanlarının kendi saha ve zeminlerinde eksiklik olmamasına rağmen dönem dönem bazı koşullar seferlerin iptal olmasına sebep oluyor.

"44 BİN TON TUZ KULLANILDI"

Özellikle bütün ekibimizin, 2 bin araçla, 10 bine yakın personelle sahada olduğunu, şu ana kadar toplam 4 günde 44 bin ton tuz kullanıldığını, 900 ton solüsyon kullanıldığını ifade edelim.

Stoklarımızın mevcut olduğunu bilinmesini isterim. Özellikle yine kumanya hizmetimizin 198 bin kumanya, 108 bin mobil malzeme dağıtımı yaptığımızı, mobil tuvalet hizmetlerimizin devam ettiğini, evsizlerin misafir edildiğini, sokak hayvanlarına 655 noktada günlük 2 ton kuru mama dağıtıldığını sizlere duyurmak isterim.

"LÜTFEN BUGÜNÜ VE YARINI ÇOK TEDBİRLİ GEÇİRELİM"

Tekrar şunu söyleyelim, bütün tedbirler alınmış durumda. Bugün soğuk hava rekorunun yanı sıra, kar kalınlığı konusunda bile son yıllara dönük bir rekorun mümkün olabileceği konusunda öngörüler var. Bu konuda görünüyor ki en yoğun kışlardan birini yaşayacağız. Lütfen bugünü ve yarını çok tedbirli geçirelim."

UNKAPANI KÖPRÜSÜ

İmamoğlu, Unkapanı Köprüsü'nün bağlantı noktalarında meydana gelen açılma ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Unkapanı Köprüsü çok konuşuldu dün, bağlantı derzlerinde açılma yaşandı, köprü trafiğe kapatıldı. Yapılan inceleeme sonucunda köprüde hiçbir şekilde yapısal porblem yok, buradaki teknik ekiplerle beraber açılır kısmına müdahale edildi. Zinrcirlerde gerdirme uygulanarak 17. trafiğe açıldı. Bazı kuruluşlar yazıyor, denizin üzerindeki unkanapnı köprüsü, kara kısmında üst geçidi olan bölümde yaptığımız inlaatla ilgili yok. bu yapısal bir sorun değil giderildi."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50