banner16

Çocuk istismarcısı Epstein'ın sevgilisi de tutuklandı

ABD’de 18 yaşından küçük kızlara cinsel istismarda bulunduğu ve fuhuş ağı oluşturduğu suçlamasıyla tutuklanan ve hapishanede intihar eden milyarder iş adamı Jeffrey Epstein’ın eski sevgilisi Ghislaine Maxwell tutuklandı. 

03 Temmuz 2020
Çocuk istismarcısı Epstein'ın sevgilisi de tutuklandı

ABD'de 18 yaşından küçük kızlara cinsel istismarda bulunan Epstein davasının en önemli ikinci ismi Ghislaine Maxwell'in yakalanması büyük yankı uyandırdı.

58 yaşındaki Maxwell’in yakalanmasının ardından bir basın toplantısı düzenlenirken, davaya bakan federal savcı yöneltilen suçlamaları açıkladı.

Savcı Strauss, “Maxwell, 1994-1997 yılları arasında Epstein’ın istismarda bulunduğu 18 yaşından küçük kızların bulunması, yer seçilmesi ve onların bir araya gelmesinde rol alıyordu. Kızların güvenini kazanıp onların arkadaşı gibi davranıyor, sinemaya götürüp ailelerini soruyordu. Güvenebilecekleri bir kadın gibi davranıyordu” dedi.

Savcılık söz konusu eylemlerin New York, Palm Beach, Florida, Santa Fe, New Mexico ve Londra’da meydana geldiğini açıkladı.

MAĞDURLAR NEFES ALDI

Hakkındaki suçlamalardan 35 yıla kadar hapis cezası alabileceği konuşulan Maxwell’in yakalanması geniş yankı uyandırdı.

Haberi sevinçle karşılayan Epstein mağdurlarından Jennifer Araoz, “Benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşımla birlikte derin bir nefes aldık. Günlerce Maxwell’in yaptıklarından sorumlu tutulmasını bekledim. Tutuklanması adalet sisteminin bizi unutmadığına yönelik bir adım oldu” diye konuştu.

EPSTEIN’LA AYNI HAPİSHANEYE GİDEBİLİR

Maxwell’in tutuklanması akıllara farklı soru işaretleri de getirdi. ABD medyası, “Federal hükümet, Maxwell’i hayatta tutup mahkemeye çıkarabilecek mi?” sorularını yöneltmeye başladı.

Maxwell’in New York’ta Epstein’ın intihar ettiği Metropolitan Hapishanesi’ne gönderileceği belirtiliyor. Epstein’ın intiharı komplo teorilerini ayyuka çıkarırken, bu durumun önüne geçilmesi için Maxwell’in hücresinin 7/24 kesintisiz izlenmesi gerektiği ifade ediliyor.

Epstein’ın güçlü ve varlıklı isimlerle bağları bulunduğu ve Maxwell’in suça bulaşan bu kişileri ortaya çıkarmak için son şans olduğuna dikkat çekiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.