banner16

Rusya, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlıklarını tanıdı

Canlı yayında Ukrayna'daki durum ve Donbass'taki cumhuriyetlerin bağımsızlığı üzerine açıklamalarda bulunan Putin Donbass'taki halk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını tanıyan kararnameyi imzaladı. 

22 Şubat 2022
Rusya, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlıklarını tanıdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, canlı yayında Donbass'taki Halk Cumhuriyetleri'nin bağımsızlık kararı hakkında açıklamalarda bulunmasının ardından Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlıklarını tanıyan kararnameyi imzaladı.

Putin, "Ukrayna tamamen Bolşevik Rusya tarafından kuruldu. Lenin ve yoldaşları bunu çok kaba bir şekilde, kendi topraklarını parçalayarak gerçekleştirdi. Lenin, direktifleriyle Ukrayna'yı yarattı ve Donbass'ı da içine sıkıştırdı. Ve minnettar torunları da onun adına yapılmış anıtları yıktı. De-komünizasyon mu istiyorsunuz? Bu bize uyar. Ukrayna'ya gerçek de-komünizasyonun ne olduğunu göstermek istiyoruz" diye konuştu.

"Komünist Parti liderleri ulusal sorunu çözdüklerini sandılar. Ama tahrifat ve aldatma pahalıya mal oldu" ifadesini kullanan Putin "Başlangıçta döşenen milliyetçilik mayını -SSCB'den ayrılma hakkı- uzaklarda bekliyordu. Ve Komünist Parti liderliği, kendisini Lenin'in kendi kaderini tayin hakkının restorasyonu hakkındaki açık laflarıyla sınırladı" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.